e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Juliol de 2014

Catalunya porta en el seu ADN l’esperit associacionista, la voluntat d’una gran quantitat de catalans de participar activament i des dels més diversos àmbits en la seva comunitat. Amb aquesta voluntat de servei sempre és bo sumar esforços per guanyar eficàcia, força i, per tant, per evitar caure en la dispersió.

Faig aquesta reflexió perquè vull explicar com veiem des d’Unió l’actual teixit associatiu del municipalisme del nostre país. Crec que és oportú fer-la, a més, per les darreres notícies sobre presumptes irregularitats de la Federació de Municipis de Catalunya i per l’ambient generat arran dels afers de Torredembarra i de Cambrils. En primer lloc, i malgrat les esmentades informacions, vull reconèixer la feina feta durant molts anys per la FMC de suport als equips que gestionen diversos ajuntaments de Catalunya, però també és un bon moment perquè ens preguntem si amb una sola entitat municipalista n’hi hauria prou per donar servei a tots els catalans i a totes les catalanes.

Amb aquest esperit des d’Unió Democràtica de Catalunya convidem la Federació de Municipis i l’Associació de Municipis a que reflexionin si és possible avançar cap a la constitució d’una sola entitat que aculli a tots els municipis del nostre país. Aquest és un debat que es pot començar avui mateix encara que és evident que les decisions futures s’hauran de prendre després de les eleccions municipals de l’any 2015, precisament per no fer d’aquesta proposta un tema partidista.

A Unió creiem que amb una sola entitat municipalista n’hi hauria prou per defensar els interessos comuns dels ajuntaments amb l’avantatge que tindria més força per fer sentir la seva veu. A més, no es perdrien esforços en lluites internes que al cap i a la fi el que fan és afeblir les reivindicacions locals. Un altre punt a favor d’aquesta unificació és que precisament en acollir tots els municipis catalans de qualsevol color polític, evitaríem la politització d’aquesta entitat.  Es guanyaria, doncs, en eficàcia i concreció a l’hora de plantejar les reivindicacions comunes.

És una reflexió que fem des d’Unió i que traslladem a la Federació de Municipis i a l’Associació de Municipis amb la voluntat de donar un millor servei a les corporacions locals i, per tant, als ciutadans. La unificació donaria als ajuntaments més força per defensar el món municipal i els interessos locals de tots els catalans.

Benet Maimí, secretari d’Organització d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
633
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR