e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Juliol de 2014

El PP tira endavant la seva reforma fiscal i anuncia amb bombo i platerets que rebaixa els impostos. No és cert i cal dir-ho amb tota rotunditat. La reforma del PP tanca l'alça temporal de l'IRPF, però consolida els altres importantíssims  increments d'impostos que el PP ha fet en aquesta legislatura: l'alça de l'IVA, amb l'IVA cultural que ha afectat moltíssim el món de la cultura, la dels impostos especials, la de l'impost d'electricitat, o els permisos de joc, atzar...

Una reforma que, a més, torna a perjudicar Catalunya ja que afecta els ingressos de la Generalitat. Per posar un exemple, hi ha tot el tema del dipòsit bancari i, per tant, tots els diners que permetrien que els funcionaris d'aquest país poguessin cobrar una paga extraordinària, i a hores d’ara no sembla que el PP vulgui fer-ho. A més, és una reforma que torna a carregar contra les classes mitjanes, les que han patit amb molta més cruesa tots els increments fiscals decretats pel PP des de que va arribar al govern.

A Convergència i Unió tenim claríssim que no és aquesta la reforma fiscal que es necessita. Hauria de tenir tres prioritats: lluitar contra el frau (no hi ha res previst);  estimular el creixement econòmic (i va justament en direcció contrària tal com han manifestat reiteradament els diferents agents econòmics i les petites i mitjanes empreses); i finalment aconseguir eliminar el dèficit de totes les administracions i no només de la central. Tampoc no ho fa.

Aquesta reforma només s'ocupa de l'administració central i no de les altres autonòmiques i localsque són les que assumeixen bàsicament les competències que més tenen a veure amb les necessitats dels ciutadans: l'ensenyament, la sanitat, les polítiques socials.

En definitiva, és un nou despropòsit del PP que  sobretot, castiga les classes mitjanes i les petites i mitjanes empreses, dos segments que des de sempre hem considerat cabdals pel bon funcionament del nostre país. Amb aquestes consideracions a ningú pot estranyar que ens mostren radicalment en contra de la proposta del govern de Rajoy.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
902
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR