e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Novembre de 2014

Després de l’èxit del 9-N hi ha dues conseqüències que no es poden ignorar D’una banda, l’anunci de Mariano Rajoy que vindrà a Catalunya. Res a dir-hi, només faltaria, però seria bo que vingués amb alguna proposta. Cal recordar que fins ara la seva única resposta ha estat el silenci, el menysteniment, el fet de portar-ho tot a la justícia, adobat amb la seva nul·la capacitat de fer qualsevol tipus de proposta.

I de l’altra banda, és paradoxal que, quan el govern de la Generalitat ha aconseguit tirar endavant una procés participatiu, el resultat sigui que el grup de CiU s’ha quedat sol sense el suport parlamentari d’ERC a la cambra catalana. Amb el lideratge del president Artur Mas, hem arribar junts al 9-N, però ens trobem amb el trencament del suport parlamentari que els republicans ens havien donat. No som nosaltres els que haurem de donar explicacions sobre aquesta pèrdua del suport parlamentari, precisament quan s’ha donat compliment a un dels punts fonamentals del nostre programa electoral. Algú haurà d’explicar les raons d’aquesta situació.

Per a Unió ara cal donar continuïtat a la legislatura. L’estabilitat és necessària. Hi ha veus que diuen que cal avançament electoral. No ho veiem així. Per a nosaltres és necessari continuar fent les coses bé, amb serenitat i sense pressa però amb fermesa i perseverança.

Volem complir els nostres compromisos electorals: exercir el dret a decidir amb l’aposta per l’estat propi, la recuperació econòmica i la creació de llocs de treball. En aquest sentit, estem portant endavant iniciatives com la llei del Servei d’Ocupació de Catalunya i la de la Formació Professional, de gran transcendència per a la recuperació econòmica i i per a la creació d’ocupació. Són iniciatives que ens han d’ajudar a garantir el manteniment dels serveis públics de l’estat del benestar.

Ara bé aquesta continuïtat de la legislatura, aquesta aposta per la estabilitat no la farem mai a qualsevol preu. Necessitem suports per aprovar  els pressupostos per al 2015 però, dit això, ens creiem en l’obligació d’explicar que estem convençuts que el millor per al país és un període d’estabilitat. Per això, per a Unió els objectius immediats són donar sortida negociada, pactada i legal al contenciós amb l’Estat i també complir els compromisos d’altres àmbits més enllà del nacional com la creació d’ocupació, la recuperació econòmica i la preservació de la qualitat dels serveis de benestar social. És fonamental millorar la qualitat de vida de les persones i en aquests moments no tenir feina fa difícil mantenir l’autoestima individual i social.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
604
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR