e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

31 d'Octubre de 2014

Dimecres al ple del Parlament el president Mas responia a Alícia Sanchez Camacho del PP que ara el govern espanyol impugna fins i tot intencions. Malauradament és així:el govern Rajoy ha perdut el nord definitivament. Fa temps que alerto que els dirigents del PP han perdut de vista el sentit estricte de la política. La política és dialogar, parlar, negociar i sobretot acordar. Ells neguen la política des que el “No” s’ha apoderat de la seva praxis diària.
 
El govern de l’Estat i el PP, també el PSOE, s’equivoquen quan neguen la llibertat d’expressió a les urnes del 9-N. Imposar un “No” a tot i negar sistemàticament l’evidència els portarà al fracàs més absolut en els pròxims cicles electorals. Sembla que la confrontació amb Catalunya ja no els dóna els fruits esperats ni a uns ni a altres. Ahir coneixíem per una televisió privada que existeix una enquesta que situa Podem com la primera força política en intenció de vot directe. Suposo que aquest fet preocupa, i molt, als estaments de l’Estat, però en part, és responsabilitat d’aquest immobilisme creixent que no afronta els problemes i els defuig. Dimecres veiem també com en un debat sobre Europa al Congrés, el PP i el PSOE es llançaven les culpes els uns als altres amb retrets que allunyen encara més la ciutadania de la política. Sembla mentida que amb el que plou, en comptes de parlar de com es recupera el crèdit perdut i de com regenerar la democràcia, alguns segueixin amb aquestes actituds sense donar resposta als diversos clams populars existents.
 
Torno amb el meu “Res serà el que era”. S’equivoca molt qui pensi que aquesta situació passarà i que la concepció pública dels partits tradicionals, amb tots els errors comesos, no perduraran molt de temps en l’imaginari col·lectiu dels ciutadans, farts de la política de curta volada. La societat necessita tornar a creure en la política, però serà molt difícil si els partits d’aquest país no seuen, parlen i es deixen de llançar merda els uns els altres.
 
Alhora els mitjans de comunicació no ajuden gens. No és normal que, amb tota la impunitat, es tractin els casos de corrupció de la manera que es fa. Sembla que la presumpció d’innocència ja s’hagi tret del nostre vocabulari i, sobretot, del dels mitjans. Lladres n’hi ha hagut sempre, però ni tots ho som ni tampoc la política es redueix a això. Potser cal endurir la llei per evitar que les calúmnies sobre casos de corrupció quedin impunes sense reparar el dany causat.
 
La qüestió es impugnar per impugnar. Ho repeteixo: serà un error majúscul impugnar el procés participatiu. Què faran ara?, impugnaran també les preguntes sobre la qüestió catalana del CEO o del CIS? Potser el que hem de fer a Catalunya, és encarregar una gran enquesta a companyies internacionals de prestigi i a experts en anàlisis demoscòpics per tenir un dibuix real de la situació actual. Potser així, la opinió internacional, i també la de l’Estat, canviaria i se n’adonarien, d’una vegada, del problema que tenen entre mans.
 
En definitiva, uns i altres s’equivoquen i molt. El procés català no té aturador i menys sense diàleg ni una oferta amb cara i ulls. Espanya m’empeny al doble Sí sense ser independentista, quants com jo? Aneu impugnant, aneu i seguiu amb els ulls tancats!

Benet Miamí, secretari d’Organització d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
798
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR