e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 d'Octubre de 2014

A Catalunya vivim un moment transcendent i per tirar-lo endavant amb èxit cal serenor i fermesa. Malgrat que avui els partits partidaris a la consulta semblem dividits, des d'Unió fem una crida per defensar tots els elements comuns entre les forces polítiques que el 12 de desembre de 2013 vam decidir treballar en aquesta legislatura pel dret a decidir i vam fixar data i pregunta de la consulta. És cert que ha canviat el marc i que ara, a proposta del president de la Generalitat, ens trobem davant un procés de participació.

Des d’Unió volem deixar clar que estem al costat del president que manté el seu compromís de donar veu a tots els catalans i catalanes i de fer-ho a més, emparat per la legalitat. Aquesta ha estat també sempre la nostra posició i aquesta ha estat també una de les línies vermelles del nostre partit davant el procés. Volem que els catalans i catalanes exerceixin el seu dret a decidir i volem que ho facin lliurement i democràticament dins la legalitat.

També volem reiterar al govern del PP que la resposta al contenciós que tenim damunt la taula entre l'Estat espanyol i Catalunya no té la solució en l'àmbit dels tribunals, sinó que només es trobarà en l’àmbit de la política. S’equivoca l’executiu de Mariano Rajoy si creu que resol el problema quan impedeix votar els catalans. L’únic que aconsegueix és engrandir-lo i, per tant, dificultar la seva solució.

Però malgrat la ceguesa del govern de l’Estat, malgrat tots els impediments que anem trobant, mantenim la nostra voluntat d’oferir a tots els catalans la possibilitat que expressin el futur que volen per al nostre país. El president de la Generalitat sap que ens té al seu costat per fer totes les passes que ens permetin assegurar un procés de participació, emparat en la legalitat i que doni totes les garanties democràtiques.

Però no ignorem que hi ha hagut un canvi d’escenari que ha produït esquerdes en la unió dels partits favorables a la consulta. Per això també volem reiterar que no contemplem (encara menys durant aquesta legislatura) la possibilitat d’una declaració unilateral d’ndependència tal com ha demanat alguna formació política davant el canvi d’escenari. La nostra voluntat és que els catalans puguem expressar-nos el 9-N i també que puguem exhaurir la present legislatura. No podem oblidar que, a més de l’objectiu d’exercir el dret a decidir, n’hi ha d’altres igualment importants que cal garantir: la generació de riquesa, la creació d'ocupació i la preservació de l'estat del benestar.

Benet Maimí, secretari d’Organització d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
633
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR