e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 d'Abril de 2015

Hillary!

Ahir vam saber que Hillary Clinton es presenta a les eleccions per optar a la presidència dels Estats Units d'Amèrica. Hi ha moltes coses que envejo sanament dels americans, però una és, sens dubte, el seu sistema electoral i la transparència amb la qual afronten totes les prèvies al dia de les eleccions a la presidència.

Me n’alegro que Hillary es presenti. Crec que ara és el seu moment. La experiència en clau interna -però també externa- fa que sigui una candidata amb moltes possibilitats de ser escollida com a primera presidenta de la història dels EUA. Ahir ho va anunciar tal i com és ella, o almenys com aparenta que és. Una nota senzilla va donar la volta al món. This is America, que dirien els clàssics.

Crec que Hillary és una dona propera, austera en les formes, coneixedora de la realitat en la qual viu. El fet de patir i de viure en primera persona el que representa ser primera dama dels EUA ha fet que fugi sempre de les estridències que comporta una vida pública.

Hillary defensa el que creu. Sense més. Agradi o no. Ella va dir, precisament com recordava avui en un tuit el nostre eurodiputat al Parlament Europeu,  Francesc Gambús, que Amèrica serà forta si les famílies ho són. Que comporta dir això aquí? Preguntem-nos-ho.

Cal emmirallar-nos molt més en Amèrica del Nord del que ho fem. Són hereus de la història d'Europa, cert, però nosaltres ho hem de ser de la seva concepció de la nova democràcia, de la seva política. Calen polítics sense complexos. Amèrica en té molts. No serien la potència que són si no hagués estat així.

Good luck Hillary!

Benet Maimí, secretari d’Organització d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
888
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR