e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 de Març de 2015

En aquests darrers mesos una de les paraules més utilitzades en el debat polític ha estat “diàleg”. Curiosament, també hem comprovat que els que diuen estar disposats a iniciar-lo han estat incapaços de fer-ho perquè, entre altres coses, no escolten. En canvi, han utilitzat el seu poder polític per silenciar i ofegar totes les veus reivindicatives. En aquestes condicions és impossible dialogar. Som testimonis d’un monòleg monolític incapaç d’atendre raons y sense la més mínima voluntat de negociar res que no sigui el discurs propi.

A Unió Democràtica de Catalunya sempre hem defensat la necessitat de diàleg. No l’entenem com una moda temporal, sinó com l’únic instrument útil per avançar en qualsevol problema que tingui més d’una visió i, per tant, més d’una solució.

Enguany, d’aquí a poc més de dos mesos, el 24 de maig, hi haurà eleccions municipals. Les enquestes apunten a una gran fragmentació del vot, possibilitat que farà més difícil arribar a acords per garantir la governabilitat dels nostres ajuntaments. El mateix pot passar a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre. Davant d’aquesta possibilitat de gran fragmentació política als Ajuntaments i al Parlament, Unió pot i ha d’aportar el valor del diàleg com a principal eina política. Tenim clar que tota la nostra energia, recursos, coneixement i capacitat política l’hem d’utilitzar per fer política des del diàleg malgrat que ara sembli difícil i que per a alguns sigui impossible mentre que altres ens ataquen pel simple fet de proposar-ho.

En la construcció nacional estem convençuts que el diàleg, la política en majúscules i la concertació entre governs és l’única manera d’avançar. No veiem una altra sortida a la situació que tenim a Catalunya que no sigui dialogada.

Pensem que ens ho exigeix la societat catalana com reiteradament ho ha demostrat a les urnes i als carrers i places de tot el país. Incidim en què és precisament el diàleg l’únic instrument capaç de donar resposta a la demanda d’una gran majoria de catalans i catalanes: decidir el nostre futur i fer-ho de l’única manera que és fan les coses en democràcia, votant. En un vot tan important com el de la independència, tothom ha de tenir molt clar els pros i els contres, les avantatges i les desavantatges.

S’equivoquen els que redueixen la política al sí o al no, als bons o als dolents, al blanc o al negre, al silenci o al soroll estrident. Es progressa si sabem escoltar, si exposem els nostres arguments, si negociem i si finalment arribem a compromisos positius per a la majoria de la societat catalana. I ho repeteixo una vegada més: els ciutadans han de tenir l’última i definitiva paraula, votant.  Una societat plural necessita l’entesa i la negociació per trobar solucions que puguin respondre a les reivindicacions de la majoria i que garanteixin la fonamental cohesió social.

Benet Maimí, secretari d’Organització d’Unió Democràtica de Catalunya.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
727
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR