e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Setembre de 2014

Desobeir no soluciona res, no votar ho empitjora tot

El Parlament de Catalunya ha aprovat la llei de consultes en un nou pas en el camí perquè tots els catalans i les catalanes puguem decidir el 9 de novembre el futur que volem per al nostre país. 

Sabem que arribar-hi no serà fàcil perquè una i altra vegada les reivindicacions catalanes s’estavellen contra el “no” a tot que practica el PP. Malgrat tot, des d’Unió no creiem que el camí de la desobediència que demanen alguns condueixi enlloc. Des de sempre ens hem sentit partit de govern i ho volem continuar sent, i això implica no contemplar la desobediència civil en la nostra manera de fer. La desobediència enfront de la llei ens porta a un camí sense sortida. 

Però cal dir també amb tota rotunditat que tampoc no és una sortida no votar. Tornem a reiterar que el que ara es planteja no és un problema de legalitat, sinó de voluntats polítiques. El contenciós de la relació entre Catalunya i Espanya té solució si es vol trobar, però val a dir també que per trobar-la és imprescindible el diàleg. I el govern del PP es nega una i altra vegada al diàleg sobre la consulta.  

S’equivocarà una vegada més el govern espanyol si creu que resoldrà el problema presentant un recurs per intentar aturar la consulta. El govern central hauria d’entendre que impedir-la agreujarà, i molt, el problema. Per això, seguim insistint en el diàleg per satisfer la demanda d’una gran majoria de catalans i de catalanes: exercir el seu dret a decidir el 9 de novembre. Aquest es el nostre propòsit perquè aquest és el nostre compromís. La solució actual de Catalunya en relació a  l’Estat només se soluciona fent política d’alt nivell i no a cop de llei.

 

Benet Maimí, secretari d’organització d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
634
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR