e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Desembre de 2014

Ahir el ple del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va acordar admetre a tràmit les querelles contra el president català, Artur Mas, la vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera d'Educació, Irene Rigau, per presumpta desobediència al Constitucional en el 9-N. Des d’Unió Democràtica de Catalunya refermem que, tot i respectar la decisió del TSJC, estem absolutament convençuts que l'actuació del govern de la Generalitat, amb el seu president al capdavant, ha estat pulcre i d'acord amb la legislació vigent. Per tant, estem convençuts que l’actuació de la Justícia acabarà proclamant la seva innocència i reconeixent l’absoluta pulcritud democràtica de tot el procés de la consulta del 9-N.

A més afegeixo que si la Fiscalia apliques la mateixa vara de medir i actués amb la mateixa diligència amb els incompliments del govern espanyol cap a Catalunya, incrementaria en molt la xifra de querellats.

Però no ha estat l’única notícia d’aquests darrers dies. Diumenge,  Pablo Iglesias el líder de Podemos va fer un acte a Barcelona carregant contra el sistema en ori d’un procés constituent. Malgrat les imperfeccions continuem creient que la democràcia parlamentària és el millor sistema per donar servei als nostres conciutadans molt més enllà de les fórmules, que respectem però no compartim, de democràcies assemblaries. Cal recordar a Pablo Iglesias que el president Mas i CiU han passat per les urnes d'aquest país i que només les urnes són les que atorguen legitimitat en un sistema democràtic.  I fins ara, Podemos ha passat per les assemblees territorials però no per les urnes. A més, també ens agradaria escoltar  algunes propostes que fossin factibles i no fruit de la demagògia i el populisme. Es tracta de conjugar el verb proposar i no quedar-se només en el de protestar.

Una altra de les polèmiques d’aquesta setmana ha estat la d’Oriol Junqueras de cedir la presidència de la Generalitat a Artur Mas encara que no guanyi les eleccions. És una proposta insòlita sense credibilitat per part d’un partit que en altres dues ocasions amb un Mas guanyador va optar pel tripartit. I reiterem que  estem disposats a considerar un avançament electoral si és en els termes que va plantejar el president de la Generalitat, es a dir si son unes eleccions per resoldre la consulta. Si això no és dona, hem de posar les nostres energies i forces en donar continuïtat a la legislatura per fer efectius els altres compromisos adquirits davant els ciutadans: treballar per la recuperació econòmica i preservar  l'Estat del benestar.
I finalment aprofito aquesta tribuna per desitjar-vos un bon Nadal i un feliç any 2015. Ens retrobarem després de festes.
Benet Maimí, secretari d’Organització d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
609
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR