e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 d'Abril de 2015

No és casualitat que en els països occidentals i sobretot a Europa el calendari que marca el nostre temps de lleure i de feina ve definit pels moments més transcendentals de la vida de Crist: naixement, és a dir, Nadal i mort, la Setmana Santa -a banda d’altres dies que tenen relació amb diversos moments desenvolupats al llarg del Nou Testament .

A poc a poc, hem anat desvirtuant aquestes dates del seu més pur sentit religiós per transformar-les en paganes o simplement en vacances d’hivern o de primavera. Tot plegat forma part de la pressa que sembla que tenim en esborrar de la nostra memòria tot el que té l’aroma de l’encens d'església. Per què? No està de moda avui entre la nostra societat i la nostra joventut -no tota però si en bona part. Tot el contrari que sembla que passa amb altres religions que conviuen amb nosaltres al nostra país.

No sé si tothom compartirà aquestes dues reflexions que acabo de fer, però jo ho veig així i remarco els valors que comporta la religió. És molt positiu que la societat tingui valors, i la religió catòlica ben entesa els té. Al meu entendre seria negatiu deixar de banda la religió, tal i com ara s’ha estat discutint en l’àmbit de l’ensenyament i dels programes escolars. No hem d’oblidar que no conèixer el vell i l’antic Testament, és a dir, desconèixer la nostra religió ens dificulta entendre la major part de la cultura i de l’art des dels seus inicis fins ara. Significa no entendre el significat de la major part de les festes i de les tradicions del nostra país, el desconeixement de les nostres arrels. Cal tenir present que un país o una societat sense arrels -o que les ignora- és una societat molt pobre.

I encara ens podria passar una cosa molt curiosa: que acabéssim adoptant les arrels i les tradicions d’altres religions en perjudici de la nostra. Seria una trista contradicció i conseqüència de la desídia que potser sobre aquestes qüestions hem tingut nosaltres envers els nostres fills.

Us encoratjo a gaudir de la Setmana Santa, sense oblidar el seu significat religiós. Entre tots no hem de permetre que les nostres tradicions i que les nostres festes i el seu significat es perdin. Passem-ho de pares a fills si volem que les nostres arrels es mantinguin.

Benet Maimí, secretari d’Organització d’Unió Democràtica de Catalunya


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
698
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR