e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Gener de 2015

La setmana passada vam conèixer l’acord entre el president de la Generalitat, Artur Mas, amb el president d’ERC, Oriol Junqueras. A Unió el valorem molt positivament perquè dóna estabilitat política a Catalunya i perquè preserva el procés. Tot apunta que aquesta estabilitat comportarà l’aprovació dels pressupostos, fet que òbviament permetrà emprendre les accions de govern previstes per a aquest exercici.

Aquesta estabilitat fa una setmana no existia i ara permetrà al govern català i al Parlament treballar per impulsar un conjunt de lleis de caire clarament social i econòmic, com la reforma del SOC i la de formació professional. El nostre compromís electoral era, i és, continuar endavant amb el procés -i així ho estem fent malgrat les dificultats i els impediments que ens posen de fora- i revertir la situació econòmica que ens ha deixat la crisi per generar riquesa i ocupació.

Amb l’acord de la setmana passada podrem fer-ho. Posem l’accent en la reactivació i en la consolidació de l’economia productiva. Per això, des d’Unió diem que ara toca governar i, des de la perspectiva parlamentària, portar endavant l’agenda que ens hem fixat, que també contempla construir les bases d’estructures d'estat perfectament definides en l'acord inicial de legislatura amb ERC.

Ara tenim per davant un doble horitzó: les eleccions municipals i les del Parlament del 27 de setembre. Pel que fa a aquestes ultimes val a dir que encara cal concretar un conjunt d'aspectes sobre els detalls del contingut programàtic i sobre el format de la candidatura. Des d’Unió volem tractar aquests aspectes amb CDC, i serà en la federació on abordarem tots aquests aspectes sense perdre de vista que el més immediat són les municipals.

Això no vol dir fer una dilació en les decisions sobre els continguts programàtics de les eleccions del 27-S, sinó el compromís d'anar-hi treballant. Tampoc no es aconsellable la precipitació. Volem anar pas a pas: sense pressa, però sense pausa. Primer, tenim les eleccions municipals i després, les del Parlament. I anirem fent sense pressa però sense pauses.

Benet Maimí, secretari d’Organització d’unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
565
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR