e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 de Juliol de 2015

A 80 dies

A 80 dies de les eleccions a Catalunya, el panorama electoral està més convuls que mai. Encara no tenim clar si hi haurà llista del president, de la societat civil, mixta, sense o amb polítics... D’altra banda, el bloc de les esquerres sembla que es vol articular, però encara no ha definit l’abast i el posicionament davant temes clau. Òbviament, la ciutadania en general, la no polititzada, observa atònita aquesta situació i intenta aclarir les seves idees per definir el seu vot de del 27S.

Davant d’aquesta situació pren valor i força el posicionament d’Unió Democràtica de Catalunya amb una proposta clara i nítida. És la que durant molts anys ha estat majoritària al nostre país. Som el centre, especialment després de la deriva del partits clarament espanyolistes i de la deriva cap a una possible DUI del sector més clarament independentista. Existeix un espai per al catalanisme moderat, que defensa acordar, pactar amb força i sense renunciar a res. Potser és més lent, però, sens dubte, traça un camí més sòlid i segur. El discurs d’Unió no és ambigu i això, ara, és una valor a l’alça.

El posicionament d’Unió sobre el procés no té límits, ha de sorgir de la decisió majoritària del catalans, però, perquè tingui validesa jurídica i legal i sigui reconeguda internacionalment, cal que sigui acorda i pactada. Ja sabem que l’actual govern espanyol es tanca en banda a aquesta possibilitat, però cal recordar que, segurament, al mes de novembre, hi haurà eleccions a Espanya, i que les majories canviaran. Llavors s’obrirà la possibilitat de negociar i d’acordar nous posicionaments i encaixos per a Catalunya. En aquest aspecte, les relacions internacionals d’Unió, especialment a Europa, són i seran un factor determinant a l’hora de fer-nos escoltar. I, a més, en el tema social -no cal dir-ho- Unió està on ha estat sempre: amb la justícia social com a objectiu prioritari. És l’hora d’Unió.

Benet Maimí, secretari d’Organització d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3103
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR