e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Juny de 2015

7 dies de juny

En 7 dies de juny  Unió ha fet un gir de 180 graus. El14 de juny vam ser el partit pioner a Catalunya en fer una consulta a tota la militància per decidir el nostre full de ruta davant del procés en el qual esta immers el país. Per cert, se’ns ha criticat que érem pocs militants. A mi m’agradaria saber quants en tenen la resta de partits al corrent de pagament i aleshores veuríem si som molts o pocs. Fa poc vam fer un congrés de renovació d’estatuts on es deia que l’impagament comportava baixa automàtica després de transcorreguts uns mesos per avisar. I no cal dir que abans de regular–ho érem més de 10.000.  

Però tornem a la consulta i a la pregunta -evidentment no era la pregunta que hauria fet jo, i segur que cada militant hauria fet la seva. L’encàrrec era complex i calia una pregunta inclusiva que recullis les màximes sensibilitats que hi ha dins de Unió, els del Sí-Sí, els del Si-No i els del Si i en blanc. Recordem que el 9-N es preguntava si volíem seguir com estem. És obvi que no, que volem que la relació amb l’Estat espanyol ha de canviar per millorar. Sobre la segona part, si volem ser un estat independent, aquí hi ha per a tots els gustos.

Fa menys de deu anys el percentatge d’independentistes a Catalunya estava entre el 15 i el 20%. Avui és superior per molts  motius. La majoria són nacionalistes emprenyats pel reiterat maltractament rebut tant per Zapatero com per Rajoy, és a di del PSOE i del PP.  Com he dit alguna vegada, la política esta més plena de miops que només miren les properes eleccions que d’estadistes que tenen una visió clara d’on ha d’anar un estat. Aquest reiterat desdeny vers a Catalunya ha fet que el percentatge d’independentistes augmenti molt. Al mateix temps vivim una certa fractura social a casa nostra com mai havia passat.

Unió vol la sobirania plena i sense límits, però amb una sèrie de ítems condicionants, com són no sortir de la legalitat, no abandonar Europa, mantenir el diàleg amb l’Estat i la UE per fer una consulta perquè els catalans puguem decidir democràticament què volem per a Catalunya i preservar la cohesió social.. Això no encaixa massa bé amb el full de ruta acordat entre CDC i ERC. Per tant en aquests condicions és molt difícil que Unió encaixi en al full establert. Per coherència, doncs, els tres consellers del partit han deixat el govern després de haver fet una magnifica feina, reconeguda per tothom. Finalment, el dissabte 20 de juny en un consell nacional llarguíssim es decideix amb un marge més ampli –gairebé el 70%- que, per primer cop des de la República, Unió es presentarà sola a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Ho hem de veure en positiu per les dues bandes. El balanç de CiU ha estat molt bo per a Catalunya i també per a la resta del Estat. Per tant, tota la gratitud i agraïment a la federació. Ara el que iniciem és un nou camí polític per separat.  Des d’Unió volem contribuir a la cohesió del catalanisme i donar una opció que no exclogui ningú. Hi ha un espai electoral que es podria quedar orfe o que podria anar a altres opcions que no ajudarien gens al procés del nostre país. I Unió pot fer molt per Catalunya des d’aquest espai.

Benet Maimí, secretari d’Organització d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
520
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR