e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Juliol del 2014

Sense seguretat no hi ha llibertat

Aquesta setmana hem conegut la sentència de l’Audiència Nacional sobre el setge al Parlament de Catalunya del 15 de juny de 2011, que ve a qualificar  fets violents com llençar pedres contra persones i automòbils d’excessos de la llibertat d’expressió. Òbviament, oblida voluntàriament que sense seguretat no hi ha llibertat. Siguem rigorosos!

Francament, aquesta decisió de la Audiència Nacional causa perplexitat. Malauradament, té antecedents. Amb anterioritat, l’Audiència de Madrid va dictar una sentència similar per aldarulls davant el Congrés dels Diputats i la pròpia Audiència Nacional va prendre una decisió semblant amb motiu d’un escarni davant el domicili de la vicepresidenta del govern central, Soraya Sáenz de Santamaría.

Les decisions judicials s’han de respectar, però fer-ho no vol dir que...

Continuar llegint...

21 de Maig del 2014

No desaprofitem l’oportunitat de votar

Diumenge els catalans i lescatalanes tenim una cita amb les urnes per escollir el nou Parlament Europeu. Si sempre és important participar, malgrat que a vegades ens sembli que serveix de poc, en aquesta ocasió hi ha tres aspectes de la màxima importància per al futur del país.

El primer, i més evident, és que es decideix el futur Parlament Europeu, i encara que sembli que Europa està molt lluny, la veritat és que Europa és on nosaltres som, perquè nosaltres som Europa. Cal tenir en compte també que el que es decideix al Parlament Europeu té cada vegada més transcendència en la nostra vida quotidiana. Per això és important escollir qui realment defensi els interessos de Catalunya.

En segon lloc, perquè una gran majoria de la nostra societat ha reclamat fer una consulta per decidir quin futur volem per a Catalunya. Una consulta que realitzarem el...

Continuar llegint...

Inici Anterior 1 2 3 4 5 Següent Final