e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Gener del 2015

2015, any Coll i Alentorn

Aquest any Unió Democràtica de Catalunya vol recuperar la figura de Miquel Coll i Alentorn amb motiu del 25 aniversari de la seva mort. Pels que no l’hagin conegut, cal recordar que la figura de Coll i Alentorn ens convida a reflexionar sobre una manera de fer política des del diàleg, des de la capacitat de concertació i alhora amb el compromís profund amb el país i la societat civil.

Per a Unió un dels trets més significatiu del polític que va ser president del Parlament de Catalunya és que no va ser només una persona que va fer política sinó que va tenir una estreta vinculació amb la societat civil i amb institucions tan destacades com l'Institut d'Estudis Catalans o el Col·legi Professional d'Enginyers al qual pertanyia.

En aquests moment de distanciament entre la ciutadania i els partits polítics és bo recordar figures com la...

Continuar llegint...

20 de Gener del 2015

Avançar sense presa però sense pausa

La setmana passada vam conèixer l’acord entre el president de la Generalitat, Artur Mas, amb el president d’ERC, Oriol Junqueras. A Unió el valorem molt positivament perquè dóna estabilitat política a Catalunya i perquè preserva el procés. Tot apunta que aquesta estabilitat comportarà l’aprovació dels pressupostos, fet que òbviament permetrà emprendre les accions de govern previstes per a aquest exercici.

Aquesta estabilitat fa una setmana no existia i ara permetrà al govern català i al Parlament treballar per impulsar un conjunt de lleis de caire clarament social i econòmic, com la reforma del SOC i la de formació professional. El nostre compromís electoral era, i és, continuar endavant amb el procés -i així ho estem fent malgrat les dificultats i els impediments que ens posen de fora- i revertir la situació...

Continuar llegint...

16 de Gener del 2015

Un acord per avançar i per governar

L’acord anunciat pel president Mas permet continuar endavant amb el procés i alhora dona estabilitat parlamentària per seguir governant perquè arribin a bon port un reguitzell d’iniciatives transcendents per al futur del país i per al dia a dia dels ciutadans.

A més de treure el procés de la via morta en que semblava que es trobava, l’acord introdueix certeses allà on hi havia incerteses. El compromís d’Unió i de CiU amb el poble de Catalunya era i és dur endavant el procés, però també treballar per la recuperació econòmica amb mesures que facilitin la reactivació de l’economia. Tenim al Parlament un conjunt de lleis per aprovar (la reforma del Servei d'Ocupació de Catalunya i la llei de la formació ocupacional, entre d'altres) que tenen molt a veure amb la recuperació econòmica, que òbviament preocupa,...

Continuar llegint...

12 de Gener del 2015

França, un gran país. Quin exemple!

Aquesta darrera setmana, el nostre país veí s’ha vist colpejat per un salvatge atemptat i per diversos altercats protagonitzats per radicals gihadistes amb l’objectiu d’atacar un dels pilars fonamentals de la democràcia a Occident, la llibertat d expressió.

No cal dir que estic radicalment en contra d’aquests bàrbars i que, per tant, s’ha d’actuar en contra sense contemplacions. Més enllà d’aquesta denúncia, vull destacar la resposta exemplar de la societat francesa. Ha donat un exemple de resposta impecable, amb mobilitzacions pacífiques de centenars de milers de persones ahir a París així com a altres ciutats de França. Per això vull expressar el meu suport total i absolut a un país que fa segles defensa les llibertats en el seu sentit més ampli (Liberté, Egalité et Fraternité).

Vull destacar,...

Continuar llegint...

09 de Gener del 2015

Un atac contra la vida i la llibertat

Dimecres l’atac terrorista contra la publicació satírica Charlie Hebdo a París i la seva rèplica d’ahir han colpit el cor d’Europa i han deixat en evidència que en l’actualitat el terrorisme islàmic és un dels més gran enemics contra les llibertats, la democràcia i el respecte als drets humans. Des d’Unió Democràtica de Catalunya condemnem amb tota rotunditat aquest atemptat. Aquesta brutal acció és un atac contra la vida de les persones i contra la llibertat d’expressió i de pensament. Cal lluitar amb totes les eines que disposem contra el terrorisme islàmic que ataca els principis, els fonaments i els valors democràtics d’Europa basats en la convivència, la pluralitat i el diàleg. I cal fer-ho amb fermesa perquè cap religió ni cap Déu emparen el crim i l’assassinat.

Aquest...

Continuar llegint...

23 de Desembre del 2014

Convençuts de la pulcritud democràtica del 9-N

Ahir el ple del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va acordar admetre a tràmit les querelles contra el president català, Artur Mas, la vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera d'Educació, Irene Rigau, per presumpta desobediència al Constitucional en el 9-N. Des d’Unió Democràtica de Catalunya refermem que, tot i respectar la decisió del TSJC, estem absolutament convençuts que l'actuació del govern de la Generalitat, amb el seu president al capdavant, ha estat pulcre i d'acord amb la legislació vigent. Per tant, estem convençuts que l’actuació de la Justícia acabarà proclamant la seva innocència i reconeixent l’absoluta pulcritud democràtica de tot el procés de la consulta del 9-N.

A més afegeixo que si la Fiscalia apliques la mateixa vara de medir i actués amb la mateixa diligència amb els...

Continuar llegint...

16 de Desembre del 2014

Aposta per la racionalització dels horaris

Des del grup parlamentari de CiU defensem clarament la reforma horària i l’aposta per una racionalització dels horaris. Personalment la comparteixo al cent per cent des de fa temps.

Millorar els horaris només té avantatges en el seu sentit més ampli i afavoreix tots els ciutadans i totes les capes socials. Potser per això la recent comissió creada en el Parlament de Catalunya genera poca polèmica. I com que no hi ha debats enfrontats, els seus continguts no són recollits malauradament pels mitjans de comunicació. Però no pas per això deixa de ser important. Estem parlant d’una qüestió transcendent que afecta un tema cabdal de la nostra societat, la conciliació de la vida laboral i familiar, i per tant, també l’educació dels nostres fills. No és exagerat dir que estem parlant del futur i de la felicitat dels nostres ciutadans ....

Continuar llegint...

09 de Desembre del 2014

La inflexibilitat del PP amb el dèficit no porta enlloc

La crisi econòmica i la mala gestió dels governs anteriors han obligat a retallades i sacrificis que han fet trontollar l’estat del benestar. Amb molt esforç i sacrificis hem tirat endavant sabent que el rigor dels exercicis anteriors aplicats pels governs de CiU permetrien la recuperació. Davant dels primers símptomes positius, a finals del mes de maig de 2013, la Comissió Europea va apostar per flexibilitzar els objectius de dèficit i va ampliar el marge de dèficit per al 2013 fins al 6,5%, deixant l'objectiu de dèficit per al conjunt de les administracions públiques per a l'any 2014 en el 5,8%.

No obstant això, el passat 30 d'abril, el govern central va enviar a Brussel·les el quadre macroeconòmic i el consegüent pla d'estabilitat, i va renunciar a les tres dècimes que Brussel·les havia concedit al conjunt d'administracions de l’Estat.
...

Continuar llegint...

02 de Desembre del 2014

Rajoy governa d’esquenes a Catalunya

Dissabte hem pogut comprovar que la tan anunciada visita de Mariano Rajoy a Catalunya ha estat profundament decebedora i ha constatat que el govern del PP aposta pel frontisme, una actitud que no porta enlloc i que no genera cap tipus de solució possible al contenciós entre Catalunya i Espanya.

És decebedor que Rajoy hagi estat incapaç de fer una sola proposta per trobar solució a l’innegable conflicte existent. A més, dissabte va prendre l’actitud de l’”aqui estic jo” i es va permetre situar al marge de la legalitat a les més de 2.300.000 persones del nostre país que a les urnes van voler exercir lliurement i democràticament el seu dret a decidir el futur del nostre país. La seva dura actitud de menyspreu ratlla amb l’autisme polític.

Ha tornat a quedar clar que l’executiu de Mariano Rajoy governa d’esquenes a Catalunya perquè és...

Continuar llegint...

25 de Novembre del 2014

Regeneració

Aquest cap de setmana he tingut l'oportunitat d'assistir a la jornada de valors i política ‘Construïm’ organitzada per la fundació INHECA. En aquestes jornades s’ha parlat de regeneració i de trobar respostes a les diferents problemàtiques socials existents, que no en són poques. Tenim per davant molts reptes i calen espais de debats com aquest per aprofundir-hi i fer-hi front.

Trobar resposta a les complexes problemàtiques que avui se’ns plantegen no és fàcil ni pot ser una solució ràpida i immediata. No serveixen els populismes. Entenem la sensació d’abandonament que molta gent té avui de les seves institucions, dels partits polítics. Cal refer aquesta confiança, i això no ho aconseguirem en un dia. No hi ha cap solució màgica que tot ho arregli a l’instant. Per això des del partit del qual formo part,...

Continuar llegint...