e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Gener de 2015

2015, any Coll i Alentorn

Aquest any Unió Democràtica de Catalunya vol recuperar la figura de Miquel Coll i Alentorn amb motiu del 25 aniversari de la seva mort. Pels que no l’hagin conegut, cal recordar que la figura de Coll i Alentorn ens convida a reflexionar sobre una manera de fer política des del diàleg, des de la capacitat de concertació i alhora amb el compromís profund amb el país i la societat civil.

Per a Unió un dels trets més significatiu del polític que va ser president del Parlament de Catalunya és que no va ser només una persona que va fer política sinó que va tenir una estreta vinculació amb la societat civil i amb institucions tan destacades com l'Institut d'Estudis Catalans o el Col·legi Professional d'Enginyers al qual pertanyia.

En aquests moment de distanciament entre la ciutadania i els partits polítics és bo recordar figures com la de Miquel Coll i Alentorn i mirar d’aprendre d’una manera humanista de fer política des del diàleg, el respecte, l'aportació, la catalanitat i el compromís ferm i profund amb el país.

Som conscients que perquè aquesta reflexió tingui realment sentit i coherència, no la podem fer sols. Creiem que la figura de Coll i Alentorn ultrapassa les estrictes fronteres del partit. Per aquest motiu des de Unió, i des de l’Institut d’Estudis Humanístics Miquel Coll i Alentorn, (INEHCA) ja s'ha contactat amb la seva família i amb altres institucions, a les quals va estar estretament vinculat, com el Parlament de Catalunya, el Col·legi d'Enginyers i l'Institut d’Estudis Catalans, que participaran en aquesta commemoració: fer del 2015 l’any de Miquel Coll i Alentorn com en el seu dia varem fer amb  Manuel Carrasco i Formiguera.

La figura del que va ser president del Parlament de Catalunya del 1984 al 1988 es mereix aquest reconeixement i aquest homenatge. Una personalitat que molts recordem com “el Senyor Coll”. Quan ens referíem a ell, sempre ho diem així: Va ser i sempre serà“el Senyor Coll”.

Us convidem a participar en els actes que aquest any organitzarà INEHCA.

Benet Maimí, secretari d’Organització d’Unió Democratica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
733
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR