e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Juny del 2015

7 dies de juny

En 7 dies de juny  Unió ha fet un gir de 180 graus. El14 de juny vam ser el partit pioner a Catalunya en fer una consulta a tota la militància per decidir el nostre full de ruta davant del procés en el qual esta immers el país. Per cert, se’ns ha criticat que érem pocs militants. A mi m’agradaria saber quants en tenen la resta de partits al corrent de pagament i aleshores veuríem si som molts o pocs. Fa poc vam fer un congrés de renovació d’estatuts on es deia que l’impagament comportava baixa automàtica després de transcorreguts uns mesos per avisar. I no cal dir que abans de regular–ho érem més de 10.000.  

Però tornem a la consulta i a la pregunta -evidentment no era la pregunta que hauria fet jo, i segur que cada militant hauria fet la seva. L’encàrrec era complex i calia una pregunta inclusiva que recullis les màximes...

Continuar llegint...

02 de Juny del 2015

Una setmana després

Ja ha passat un setmana des que es van conèixer els resultats de les eleccions municipals a Catalunya i a la resta de l'Estat. Per tant, podem analitzar més fredament els seus resultats. Queda clar que han servit per posar en evidencia que Catalunya i l'Estat espanyol són molt més plurals pel que fa a les preferències polítiques que ara fa quatre anys.

Els partits amb responsabilitat de govern durant la crisi econòmica més virulenta dels darrers anys han patit un fort desgast. Tot i això, per exemple a Catalunya, CiU torna a ser la força més votada i aguanta l'envit de les noves formacions que es presenten amb l’aura de la regeneració. No va ser així a la ciutat de Barcelona (on en Trias mereixia molt més) i a l'àrea metropolitana on tenim un problema com a formació.

En l’àmbit espanyol Ciudadanos i Podemos pugen amb força i...

Continuar llegint...