e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 d'Abril del 2015

La vida...

Avui he decidit escriure aquest article a partir d'una reflexió molt personal i d'uns fets que m'han impactat darrerament. En poc menys d'un mes, he perdut dos amics del batxillerat. Els dos es deien Ramon i eren de la meva edat. Un va perdre la vida en el dramàtic accident de Germanwings i l'altre se'l va endur una malaltia que arrossegava des de feia mesos.

Aquest fet, que m'ha entristit molt, em comporta una reflexió vital: tots nosaltres estem en aquest món per un temps llarg o curt que depèn més de l'atzar que d’una altra cosa. La ment humana tendeix a fer-nos creure que som immortals, però no, la realitat és que tots som mortals.

Per això falten moltes dosis de vida a la nostra societat. Moltes vegades perdem el temps amb patiments inútils que no ens porten enlloc.  Enrabiades, bronques, discussions, males mirades i lletjos, d'amics, de companys de feina, de familiars o de...

Continuar llegint...

22 d'Abril del 2015

Visca Sant Jordi!

S'acosta Sant Jordi i, com cada 23 d'abril tornarem a celebrar aquesta festivitat tan nostre. Representa les essències més pròpies del poble català. El llibre i la rosa que regalem cada any escenifica l'amor de tot un poble a la seva cultura i a les seves tradicions.

En qualsevol altre indret Sant Jordi seria festiu, però nosaltres el preferim així. Ens agrada celebrar-lo combinant el deure de la feina amb un passeig de matí, migdia o tarda, agafats de la mà dels que més estimem. Els catalans som així: combinem perfectament el deure i la responsabilitat amb gaudir.

Com sabeu, per Sant Jordi es venen gairebé els mateixos llibres que a la resta de l'any. El mateix passa amb la rosa. Però darrerament passa quelcom més positiu: els autors i autores catalanes estan sovint en el top ten dels més venuts. És un fet que demostra la qualitat dels nostres escriptors i...

Continuar llegint...

14 d'Abril del 2015

Hillary!

Ahir vam saber que Hillary Clinton es presenta a les eleccions per optar a la presidència dels Estats Units d'Amèrica. Hi ha moltes coses que envejo sanament dels americans, però una és, sens dubte, el seu sistema electoral i la transparència amb la qual afronten totes les prèvies al dia de les eleccions a la presidència.

Me n’alegro que Hillary es presenti. Crec que ara és el seu moment. La experiència en clau interna -però també externa- fa que sigui una candidata amb moltes possibilitats de ser escollida com a primera presidenta de la història dels EUA. Ahir ho va anunciar tal i com és ella, o almenys com aparenta que és. Una nota senzilla va donar la volta al món. This is America, que dirien els clàssics.

Crec que Hillary és una dona propera, austera en les formes, coneixedora de la realitat en la qual viu. El fet de patir i de viure...

Continuar llegint...

07 d'Abril del 2015

La llum al final del túnel

Segons la majoria dels indicadors econòmics, sembla que la recuperació econòmica a Catalunya –i a la resta de l’Estat- comença a ser una realitat. Amb aquesta afirmació no vull dir, ni molt ni menys, que s’hagi acabat la crisi econòmica que, malauradament, encara impacta durament sobre moltes famílies de casa nostra.
 
Si que és cert però que comencem a veure la llum al final del túnel. El fet que el turisme intern estigui creixent, que s’incrementi el consum, que es redueixi l’atur, que hagin augmentat les matriculacions de vehicles i, fins i tot, que creixin les exportacions o que s’estigui reactivant el crèdit fa que puguem ser més optimistes del que érem fa uns mesos enrere.
 
Val a dir que una de les organitzacions empresarials de referència al nostre país, Foment del Treball, ja aventurava que el 2015 seria...

Continuar llegint...

01 d'Abril del 2015

Comença la Santa Setmana o Setmana Santa

No és casualitat que en els països occidentals i sobretot a Europa el calendari que marca el nostre temps de lleure i de feina ve definit pels moments més transcendentals de la vida de Crist: naixement, és a dir, Nadal i mort, la Setmana Santa -a banda d’altres dies que tenen relació amb diversos moments desenvolupats al llarg del Nou Testament .

A poc a poc, hem anat desvirtuant aquestes dates del seu més pur sentit religiós per transformar-les en paganes o simplement en vacances d’hivern o de primavera. Tot plegat forma part de la pressa que sembla que tenim en esborrar de la nostra memòria tot el que té l’aroma de l’encens d'església. Per què? No està de moda avui entre la nostra societat i la nostra joventut -no tota però si en bona part. Tot el contrari que sembla que passa amb altres religions que conviuen amb nosaltres al nostra país.
...

Continuar llegint...