e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Febrer del 2015

La negligència política de Rajoy

És depriment constatar que en l’últim debat de política general de l’actual govern del PP, Mariano Rajoy no hagi entès res del que passa i del que reclama Catalunya. Que en tot aquest temps no hagi fet ni una sola proposta per a Catalunya ja no és només una clara mostra de ceguesa, sinó una autèntica negligència política. I també ho és la decisió del TC sobre la consulta del 9-N. Negar la realitat no porta enlloc.

Voler ignorar que a Catalunya hi ha una gran majoria de persones que no estan d'acord amb l'actual estatus quo i que una part aposta per la independència, defineix la relació del PP amb Catalunya. Aquesta actitud s’afegeix a les seves continues mesures per laminar les competències de Catalunya. La deixadesa de Rajoy enquista el problema perquè -agradi o no al PP- a Catalunya, hi ha una demanda política que requereix una...

Continuar llegint...

24 de Febrer del 2015

Consulta interna

Com molts de vosaltres deveu saber, aquest cap de setmana hi ha hagut consell nacional d’Unió Democràtica de Catalunya. Es va fer dins de la màxima normalitat i, com no pot ser d’una altra manera, tothom va tenir la oportunitat d’expressar el que creu i vol, com sempre ha estat.

Moltes vegades s’ha utilitzat Unió, i també el seu líder, com a diana de crítiques i retrets que res tenen a veure amb la nostra manera de ser i de fer i tampoc amb la nostra realitat. El partit en el qual milito des de fa molts anys està donant una lliçó de democràcia interna a molts, i des de fa molt temps. Debats com el de la transparència, el de les assemblees no tancades,el de la participació de la militància o el del mateix principi de subsidiarietat en la pressa de decisions fa temps que conviuen en el nostre partit amb absoluta normalitat.

Dissabte vam fer un...

Continuar llegint...

19 de Febrer del 2015

El PP insisteix en el maltractament de Catalunya

Si un retret no se li pot fer al govern Rajoy és la seva constància i coherència en el maltractament a Catalunya. Ho hem vist amb la constant invasió de competències, en l’ús de la llengua com a arma política, en la intromissió en la Llei d’Educació de Catalunya, en l’asfixia econòmica, en la persecució obsessiva contra els trets identitaris catalans, en la negació sistemàtica del dret a decidir, en la seva oposició al referèndum, a la consulta i al procés participatiu, en portar al Constitucional qualsevol decisió que vingui del Parlament de Catalunya, en la persecució de qualsevol mesura d’ajuda social com la llei contra la pobresa energètica i així podríem seguir fins a acabar aquest article.

Dic això perquè no és nou que el PP actuï d’aquesta manera contra Catalunya i,...

Continuar llegint...

10 de Febrer del 2015

Creixement i Turisme

Fa pocs dies ha tingut lloc la cèlebre festa anual del turisme a Madrid als pavellons d’IFEMA. Dimarts 27 van començar les jornades tècniques i a l’endemà es va inaugurar la fira amb tota riquesa d’estands, personal, merchandaising i suports promocionals. El patrocinador de la edició d’aquest any ha estat Mèxic, oportunitat magnífica per retrobar antics companys de feina amb els que he compartit bons moments arreu del món en els vint anys que he treballat com a guia turístic.

Si analitzem la temporada 2014 i fem una predicció sobre com pot ser la present, podem destacar que a Catalunya hem tancat un excel·lent any amb un nou record de turistes estrangers. La seva despesa supera els 15.000 milions d’euros, 866 milions més que a l’any anterior, un 6,1% més. A l’Estat s’ha arribat als 65 milions de visitants, un 7% més que...

Continuar llegint...

04 de Febrer del 2015

L’èxit de Podemos evidencia els nostres errors

A l’espera dels resultats electorals, queda clar a hores d’ara que Podemos és el moviment polític de moda dels darrers mesos. Seria absurd no admetre el creixement espectacular en intenció de vot d’una formació que fa quatre anys ni tan sols existia i seria inconscient per part dels partits polítics tradicionals no analitzar el perquè d’aquest creixement meteòric.

No ens hem d’enganyar, i a Convergència i Unió no ho fem. El principal motiu de l’èxit de Podemos són els errors de la classe política, els nostres errors. Podemos no ha arribat a la gent pel seu programa, ni per les seves promeses -bona part senzillament impossibles de complir-, sinó perquè la gent està farta d’alguns comportaments polítics. Els partits polítics hem estat poc transparents, massa tancats en nosaltres mateixos, allunyats de la realitat i dels...

Continuar llegint...