e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Gener del 2015

Rigor!

Començo aquest article amb una reflexió que espero sigui ben entesa Quan un restaurant pateix un cas d'intoxicació generalment acaba tancant o, si pot, intenta canviar radicalment la imatge per superar el desafortunat episodi que perjudica els clients, però també els proveïdors, els comercials, etc. En canvi, a vegades en algunes tertúlies de mitjans de comunicació sembla que com més s'intoxica millor i que l’objectiu final és augmentar el seu "caché", créixer en audiència i ser líders.

Penso –ho he dit moltes vegades- que calen dosis de serenor en la política, però també en altres àmbits amb influència en el dia a dia de les persones i, sens dubte,  un és el dels mitjans de comunicació. Crec -ho dic humilment- que s’hauria de tendir a que els tertulians fossin experts en la matèria que es...

Continuar llegint...

28 de Gener del 2015

Un pacte d’estat és una altra cosa

 

Una vegada més, el PP i el PSOE tergiversen les paraules i anomenen “pacte d’estat”  a un acord que signen tots dos amb la pretensió que la resta de forces polítiques ens hi adherim Ara ho han fet en matèria antiterrorista. És una llàstima que per enèsima ocasió el PP i el PSOE no hagin volgut que altres forces polítiques se sumin a aquest acord amb aportacions que, sens dubte, l’haurien enriquit.

Des de CiU, com sempre, donem ple suport a la lluita antiterrorista i també, com sempre, mantenim el ferm compromís abastament demostrat que no farem us polític del terrorisme, fet que no poden dir ni el PP ni el PSOE en anteriors i molt dramàtics esdeveniments.

El que no farem és acompanyar el PP i el PSOE en la presentació d’aquest mal anomenat pacte d’estat senzillament perquè no hi hem estat convidats en la...

Continuar llegint...

22 de Gener del 2015

2015, any Coll i Alentorn

Aquest any Unió Democràtica de Catalunya vol recuperar la figura de Miquel Coll i Alentorn amb motiu del 25 aniversari de la seva mort. Pels que no l’hagin conegut, cal recordar que la figura de Coll i Alentorn ens convida a reflexionar sobre una manera de fer política des del diàleg, des de la capacitat de concertació i alhora amb el compromís profund amb el país i la societat civil.

Per a Unió un dels trets més significatiu del polític que va ser president del Parlament de Catalunya és que no va ser només una persona que va fer política sinó que va tenir una estreta vinculació amb la societat civil i amb institucions tan destacades com l'Institut d'Estudis Catalans o el Col·legi Professional d'Enginyers al qual pertanyia.

En aquests moment de distanciament entre la ciutadania i els partits polítics és bo recordar figures com la...

Continuar llegint...

20 de Gener del 2015

Avançar sense presa però sense pausa

La setmana passada vam conèixer l’acord entre el president de la Generalitat, Artur Mas, amb el president d’ERC, Oriol Junqueras. A Unió el valorem molt positivament perquè dóna estabilitat política a Catalunya i perquè preserva el procés. Tot apunta que aquesta estabilitat comportarà l’aprovació dels pressupostos, fet que òbviament permetrà emprendre les accions de govern previstes per a aquest exercici.

Aquesta estabilitat fa una setmana no existia i ara permetrà al govern català i al Parlament treballar per impulsar un conjunt de lleis de caire clarament social i econòmic, com la reforma del SOC i la de formació professional. El nostre compromís electoral era, i és, continuar endavant amb el procés -i així ho estem fent malgrat les dificultats i els impediments que ens posen de fora- i revertir la situació...

Continuar llegint...

16 de Gener del 2015

Un acord per avançar i per governar

L’acord anunciat pel president Mas permet continuar endavant amb el procés i alhora dona estabilitat parlamentària per seguir governant perquè arribin a bon port un reguitzell d’iniciatives transcendents per al futur del país i per al dia a dia dels ciutadans.

A més de treure el procés de la via morta en que semblava que es trobava, l’acord introdueix certeses allà on hi havia incerteses. El compromís d’Unió i de CiU amb el poble de Catalunya era i és dur endavant el procés, però també treballar per la recuperació econòmica amb mesures que facilitin la reactivació de l’economia. Tenim al Parlament un conjunt de lleis per aprovar (la reforma del Servei d'Ocupació de Catalunya i la llei de la formació ocupacional, entre d'altres) que tenen molt a veure amb la recuperació econòmica, que òbviament preocupa,...

Continuar llegint...

12 de Gener del 2015

França, un gran país. Quin exemple!

Aquesta darrera setmana, el nostre país veí s’ha vist colpejat per un salvatge atemptat i per diversos altercats protagonitzats per radicals gihadistes amb l’objectiu d’atacar un dels pilars fonamentals de la democràcia a Occident, la llibertat d expressió.

No cal dir que estic radicalment en contra d’aquests bàrbars i que, per tant, s’ha d’actuar en contra sense contemplacions. Més enllà d’aquesta denúncia, vull destacar la resposta exemplar de la societat francesa. Ha donat un exemple de resposta impecable, amb mobilitzacions pacífiques de centenars de milers de persones ahir a París així com a altres ciutats de França. Per això vull expressar el meu suport total i absolut a un país que fa segles defensa les llibertats en el seu sentit més ampli (Liberté, Egalité et Fraternité).

Vull destacar,...

Continuar llegint...

09 de Gener del 2015

Un atac contra la vida i la llibertat

Dimecres l’atac terrorista contra la publicació satírica Charlie Hebdo a París i la seva rèplica d’ahir han colpit el cor d’Europa i han deixat en evidència que en l’actualitat el terrorisme islàmic és un dels més gran enemics contra les llibertats, la democràcia i el respecte als drets humans. Des d’Unió Democràtica de Catalunya condemnem amb tota rotunditat aquest atemptat. Aquesta brutal acció és un atac contra la vida de les persones i contra la llibertat d’expressió i de pensament. Cal lluitar amb totes les eines que disposem contra el terrorisme islàmic que ataca els principis, els fonaments i els valors democràtics d’Europa basats en la convivència, la pluralitat i el diàleg. I cal fer-ho amb fermesa perquè cap religió ni cap Déu emparen el crim i l’assassinat.

Aquest...

Continuar llegint...