e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Setembre del 2014

Desobeir no soluciona res, no votar ho empitjora tot

El Parlament de Catalunya ha aprovat la llei de consultes en un nou pas en el camí perquè tots els catalans i les catalanes puguem decidir el 9 de novembre el futur que volem per al nostre país. 

Sabem que arribar-hi no serà fàcil perquè una i altra vegada les reivindicacions catalanes s’estavellen contra el “no” a tot que practica el PP. Malgrat tot, des d’Unió no creiem que el camí de la desobediència que demanen alguns condueixi enlloc. Des de sempre ens hem sentit partit de govern i ho volem continuar sent, i això implica no contemplar la desobediència civil en la nostra manera de fer. La desobediència enfront de la llei ens porta a un camí sense sortida. 

Però cal dir també amb tota rotunditat que tampoc no és una sortida no votar. Tornem a reiterar que el que ara es planteja no és un problema de legalitat,...

Continuar llegint...

16 de Setembre del 2014

Legalitat i responsabilitat

Catalunya afronta setmanes transcendentals per al seu futur que han de portar a la consulta el 9 de novembre. Des d´Unió estem compromesos des del primer dia perquè aquesta consulta arribi a bon port i perquè, tal com ha dit reiteradament el president de la Generalitat -que és qui lidera aquest procés-, es faci emparada en la legalitat.

Per aquest motiu, cal dir que fer cas a les veus que reclamen saltar-se la legalitat no ens portarà enlloc. Estem convençuts que és precisament la legalitat la que aportarà la màxima legitimitat al procés. Convé recordar també que fer una crida a saltar-se la legalitat posa en perill l´acord parlamentari que vam assolir tots els partits favorables a la consulta. Hem de fer les coses bé, tal com ha recordat el nostre president una i altra vegada.

Cal que tots fem un esforç per continuar avançant pas a pas i,...

Continuar llegint...