e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Març del 2015

El dia de la marmota

A pocs dies de les eleccions andaluses, em llevo cada dia pensant en el com i en què hem fet malament per aclarir el missatge que s'ha de donar per recompondre un sistema polític que durant anys ha estat, si més no, útil. No m'acabo de creure les enquestes que veiem a la premsa. La societat espanyola, i molt especialment la catalana, sempre han estat exigents amb els polítics i la seva praxi diària. Per aquest motiu, la política i els polítics ens hem hagut d'anar adaptant permanentment als nous models establerts.

Hi ha qui pensa que tots els mals únicament provenen de la política i dels polítics. No és cert. La responsabilitat és compartida i els polítics no som més que un reflex de la societat en la qual vivim. Per això no entenc el paper protagonista que la societat atorga a Podemos, almenys en les enquestes. No crec que vulgui per al país un sistema...

Continuar llegint...

10 de Març del 2015

Només nosaltres decidim el nostre full de ruta

A Unió Democràtica de Catalunya estem acostumats al fet que des de fora pretenguin dir-nos el que hem de fer i el que no. L’únic que persegueixen és imposar les seves visions. Com ja vam anunciar en el darrer consell nacional del 21 de febrer, el partit decidirà sobre una proposta concreta de full de ruta, la d’Unió. La plantejarà el comitè de govern i serà votada el 14 de juny per tots els militants en una consulta. Que es faci desprès de les eleccions municipals és una decisió presa perquè la posició del món local d’Unió així ho vol majoritàriament.

La proposta que sotmetrem a consideració de tots els nostres militants no serà només de la direcció ja que serà redactada a partir de les converses que es mantindran internament al territori. Recolliran, doncs, aportacions diverses. Ara encara és...

Continuar llegint...

02 de Març del 2015

El diàleg, un valor polític a recuperar

En aquests darrers mesos una de les paraules més utilitzades en el debat polític ha estat “diàleg”. Curiosament, també hem comprovat que els que diuen estar disposats a iniciar-lo han estat incapaços de fer-ho perquè, entre altres coses, no escolten. En canvi, han utilitzat el seu poder polític per silenciar i ofegar totes les veus reivindicatives. En aquestes condicions és impossible dialogar. Som testimonis d’un monòleg monolític incapaç d’atendre raons y sense la més mínima voluntat de negociar res que no sigui el discurs propi.

A Unió Democràtica de Catalunya sempre hem defensat la necessitat de diàleg. No l’entenem com una moda temporal, sinó com l’únic instrument útil per avançar en qualsevol problema que tingui més d’una visió i, per tant, més d’una...

Continuar llegint...

26 de Febrer del 2015

La negligència política de Rajoy

És depriment constatar que en l’últim debat de política general de l’actual govern del PP, Mariano Rajoy no hagi entès res del que passa i del que reclama Catalunya. Que en tot aquest temps no hagi fet ni una sola proposta per a Catalunya ja no és només una clara mostra de ceguesa, sinó una autèntica negligència política. I també ho és la decisió del TC sobre la consulta del 9-N. Negar la realitat no porta enlloc.

Voler ignorar que a Catalunya hi ha una gran majoria de persones que no estan d'acord amb l'actual estatus quo i que una part aposta per la independència, defineix la relació del PP amb Catalunya. Aquesta actitud s’afegeix a les seves continues mesures per laminar les competències de Catalunya. La deixadesa de Rajoy enquista el problema perquè -agradi o no al PP- a Catalunya, hi ha una demanda política que requereix una...

Continuar llegint...

24 de Febrer del 2015

Consulta interna

Com molts de vosaltres deveu saber, aquest cap de setmana hi ha hagut consell nacional d’Unió Democràtica de Catalunya. Es va fer dins de la màxima normalitat i, com no pot ser d’una altra manera, tothom va tenir la oportunitat d’expressar el que creu i vol, com sempre ha estat.

Moltes vegades s’ha utilitzat Unió, i també el seu líder, com a diana de crítiques i retrets que res tenen a veure amb la nostra manera de ser i de fer i tampoc amb la nostra realitat. El partit en el qual milito des de fa molts anys està donant una lliçó de democràcia interna a molts, i des de fa molt temps. Debats com el de la transparència, el de les assemblees no tancades,el de la participació de la militància o el del mateix principi de subsidiarietat en la pressa de decisions fa temps que conviuen en el nostre partit amb absoluta normalitat.

Dissabte vam fer un...

Continuar llegint...

19 de Febrer del 2015

El PP insisteix en el maltractament de Catalunya

Si un retret no se li pot fer al govern Rajoy és la seva constància i coherència en el maltractament a Catalunya. Ho hem vist amb la constant invasió de competències, en l’ús de la llengua com a arma política, en la intromissió en la Llei d’Educació de Catalunya, en l’asfixia econòmica, en la persecució obsessiva contra els trets identitaris catalans, en la negació sistemàtica del dret a decidir, en la seva oposició al referèndum, a la consulta i al procés participatiu, en portar al Constitucional qualsevol decisió que vingui del Parlament de Catalunya, en la persecució de qualsevol mesura d’ajuda social com la llei contra la pobresa energètica i així podríem seguir fins a acabar aquest article.

Dic això perquè no és nou que el PP actuï d’aquesta manera contra Catalunya i,...

Continuar llegint...

10 de Febrer del 2015

Creixement i Turisme

Fa pocs dies ha tingut lloc la cèlebre festa anual del turisme a Madrid als pavellons d’IFEMA. Dimarts 27 van començar les jornades tècniques i a l’endemà es va inaugurar la fira amb tota riquesa d’estands, personal, merchandaising i suports promocionals. El patrocinador de la edició d’aquest any ha estat Mèxic, oportunitat magnífica per retrobar antics companys de feina amb els que he compartit bons moments arreu del món en els vint anys que he treballat com a guia turístic.

Si analitzem la temporada 2014 i fem una predicció sobre com pot ser la present, podem destacar que a Catalunya hem tancat un excel·lent any amb un nou record de turistes estrangers. La seva despesa supera els 15.000 milions d’euros, 866 milions més que a l’any anterior, un 6,1% més. A l’Estat s’ha arribat als 65 milions de visitants, un 7% més que...

Continuar llegint...

04 de Febrer del 2015

L’èxit de Podemos evidencia els nostres errors

A l’espera dels resultats electorals, queda clar a hores d’ara que Podemos és el moviment polític de moda dels darrers mesos. Seria absurd no admetre el creixement espectacular en intenció de vot d’una formació que fa quatre anys ni tan sols existia i seria inconscient per part dels partits polítics tradicionals no analitzar el perquè d’aquest creixement meteòric.

No ens hem d’enganyar, i a Convergència i Unió no ho fem. El principal motiu de l’èxit de Podemos són els errors de la classe política, els nostres errors. Podemos no ha arribat a la gent pel seu programa, ni per les seves promeses -bona part senzillament impossibles de complir-, sinó perquè la gent està farta d’alguns comportaments polítics. Els partits polítics hem estat poc transparents, massa tancats en nosaltres mateixos, allunyats de la realitat i dels...

Continuar llegint...

29 de Gener del 2015

Rigor!

Començo aquest article amb una reflexió que espero sigui ben entesa Quan un restaurant pateix un cas d'intoxicació generalment acaba tancant o, si pot, intenta canviar radicalment la imatge per superar el desafortunat episodi que perjudica els clients, però també els proveïdors, els comercials, etc. En canvi, a vegades en algunes tertúlies de mitjans de comunicació sembla que com més s'intoxica millor i que l’objectiu final és augmentar el seu "caché", créixer en audiència i ser líders.

Penso –ho he dit moltes vegades- que calen dosis de serenor en la política, però també en altres àmbits amb influència en el dia a dia de les persones i, sens dubte,  un és el dels mitjans de comunicació. Crec -ho dic humilment- que s’hauria de tendir a que els tertulians fossin experts en la matèria que es...

Continuar llegint...

28 de Gener del 2015

Un pacte d’estat és una altra cosa

 

Una vegada més, el PP i el PSOE tergiversen les paraules i anomenen “pacte d’estat”  a un acord que signen tots dos amb la pretensió que la resta de forces polítiques ens hi adherim Ara ho han fet en matèria antiterrorista. És una llàstima que per enèsima ocasió el PP i el PSOE no hagin volgut que altres forces polítiques se sumin a aquest acord amb aportacions que, sens dubte, l’haurien enriquit.

Des de CiU, com sempre, donem ple suport a la lluita antiterrorista i també, com sempre, mantenim el ferm compromís abastament demostrat que no farem us polític del terrorisme, fet que no poden dir ni el PP ni el PSOE en anteriors i molt dramàtics esdeveniments.

El que no farem és acompanyar el PP i el PSOE en la presentació d’aquest mal anomenat pacte d’estat senzillament perquè no hi hem estat convidats en la...

Continuar llegint...