e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 de Juliol del 2015

A 80 dies

A 80 dies de les eleccions a Catalunya, el panorama electoral està més convuls que mai. Encara no tenim clar si hi haurà llista del president, de la societat civil, mixta, sense o amb polítics... D’altra banda, el bloc de les esquerres sembla que es vol articular, però encara no ha definit l’abast i el posicionament davant temes clau. Òbviament, la ciutadania en general, la no polititzada, observa atònita aquesta situació i intenta aclarir les seves idees per definir el seu vot de del 27S.

Davant d’aquesta situació pren valor i força el posicionament d’Unió Democràtica de Catalunya amb una proposta clara i nítida. És la que durant molts anys ha estat majoritària al nostre país. Som el centre, especialment després de la deriva del partits clarament espanyolistes i de la deriva cap a una possible DUI del sector més clarament...

Continuar llegint...

29 de Juny del 2015

7 dies de juny

En 7 dies de juny  Unió ha fet un gir de 180 graus. El14 de juny vam ser el partit pioner a Catalunya en fer una consulta a tota la militància per decidir el nostre full de ruta davant del procés en el qual esta immers el país. Per cert, se’ns ha criticat que érem pocs militants. A mi m’agradaria saber quants en tenen la resta de partits al corrent de pagament i aleshores veuríem si som molts o pocs. Fa poc vam fer un congrés de renovació d’estatuts on es deia que l’impagament comportava baixa automàtica després de transcorreguts uns mesos per avisar. I no cal dir que abans de regular–ho érem més de 10.000.  

Però tornem a la consulta i a la pregunta -evidentment no era la pregunta que hauria fet jo, i segur que cada militant hauria fet la seva. L’encàrrec era complex i calia una pregunta inclusiva que recullis les màximes...

Continuar llegint...

02 de Juny del 2015

Una setmana després

Ja ha passat un setmana des que es van conèixer els resultats de les eleccions municipals a Catalunya i a la resta de l'Estat. Per tant, podem analitzar més fredament els seus resultats. Queda clar que han servit per posar en evidencia que Catalunya i l'Estat espanyol són molt més plurals pel que fa a les preferències polítiques que ara fa quatre anys.

Els partits amb responsabilitat de govern durant la crisi econòmica més virulenta dels darrers anys han patit un fort desgast. Tot i això, per exemple a Catalunya, CiU torna a ser la força més votada i aguanta l'envit de les noves formacions que es presenten amb l’aura de la regeneració. No va ser així a la ciutat de Barcelona (on en Trias mereixia molt més) i a l'àrea metropolitana on tenim un problema com a formació.

En l’àmbit espanyol Ciudadanos i Podemos pugen amb força i...

Continuar llegint...

12 de Maig del 2015

Ara prosperitat

Amb independència del procés polític que viu Catalunya, el que és evident és que el nostre país té un potencial econòmic i de creixement inqüestionables. Aquest cap de setmana hem conegut, per esmentar dos exemples, que el gran premi de la Formula 1 al circuit de Barcelona-Catalunya renova fins el 2019 i que Volkswagen invertirà més de dos mil milions d'euros en la fàbrica automobilística de Martorell.

Són dues grans notícies del tot contràries al missatge que alguns volen instaurar en la ment col·lectiva de la ciutadania: allò que Catalunya no se'n surt pel procés que vivim, i ja sabeu a què em refereixo..

Catalunya sap fer bé les coses, i les grans companyies ho saben. El nostre caràcter emprenedor, la nostra voluntat de créixer contínuament en tots els àmbits, la nostra cultura del...

Continuar llegint...

05 de Maig del 2015

Municipals 2015

Demà passat dijous a mitjanit comença la campanya de les eleccions municipals a Catalunya i a la restat de l'Estat espanyol. Són unes eleccions que venen marcades per les moltes llistes i per les noves opcions polítiques que es presenten als diferents municipis del nostre país i arreu. Aquest fet demostra que la política viu immersa entre nous paradigmes que no existien fins ara.

Com a secretari d'Organització d'Unió i membre de la direcció de CiU tinc clara una cosa, però: la federació continua essent la força municipalista per excel·lència al nostre país. Presenta més llistes que cap altra formació a Catalunya, amb persones renovades i preparades, que tenen molt clara la nova manera de fer política que necessiten els ajuntaments del nostre país.

CiU pot tornar a ser la força amb més suport de la gent el proper 24...

Continuar llegint...

28 d'Abril del 2015

La vida...

Avui he decidit escriure aquest article a partir d'una reflexió molt personal i d'uns fets que m'han impactat darrerament. En poc menys d'un mes, he perdut dos amics del batxillerat. Els dos es deien Ramon i eren de la meva edat. Un va perdre la vida en el dramàtic accident de Germanwings i l'altre se'l va endur una malaltia que arrossegava des de feia mesos.

Aquest fet, que m'ha entristit molt, em comporta una reflexió vital: tots nosaltres estem en aquest món per un temps llarg o curt que depèn més de l'atzar que d’una altra cosa. La ment humana tendeix a fer-nos creure que som immortals, però no, la realitat és que tots som mortals.

Per això falten moltes dosis de vida a la nostra societat. Moltes vegades perdem el temps amb patiments inútils que no ens porten enlloc.  Enrabiades, bronques, discussions, males mirades i lletjos, d'amics, de companys de feina, de familiars o de...

Continuar llegint...

22 d'Abril del 2015

Visca Sant Jordi!

S'acosta Sant Jordi i, com cada 23 d'abril tornarem a celebrar aquesta festivitat tan nostre. Representa les essències més pròpies del poble català. El llibre i la rosa que regalem cada any escenifica l'amor de tot un poble a la seva cultura i a les seves tradicions.

En qualsevol altre indret Sant Jordi seria festiu, però nosaltres el preferim així. Ens agrada celebrar-lo combinant el deure de la feina amb un passeig de matí, migdia o tarda, agafats de la mà dels que més estimem. Els catalans som així: combinem perfectament el deure i la responsabilitat amb gaudir.

Com sabeu, per Sant Jordi es venen gairebé els mateixos llibres que a la resta de l'any. El mateix passa amb la rosa. Però darrerament passa quelcom més positiu: els autors i autores catalanes estan sovint en el top ten dels més venuts. És un fet que demostra la qualitat dels nostres escriptors i...

Continuar llegint...

14 d'Abril del 2015

Hillary!

Ahir vam saber que Hillary Clinton es presenta a les eleccions per optar a la presidència dels Estats Units d'Amèrica. Hi ha moltes coses que envejo sanament dels americans, però una és, sens dubte, el seu sistema electoral i la transparència amb la qual afronten totes les prèvies al dia de les eleccions a la presidència.

Me n’alegro que Hillary es presenti. Crec que ara és el seu moment. La experiència en clau interna -però també externa- fa que sigui una candidata amb moltes possibilitats de ser escollida com a primera presidenta de la història dels EUA. Ahir ho va anunciar tal i com és ella, o almenys com aparenta que és. Una nota senzilla va donar la volta al món. This is America, que dirien els clàssics.

Crec que Hillary és una dona propera, austera en les formes, coneixedora de la realitat en la qual viu. El fet de patir i de viure...

Continuar llegint...

07 d'Abril del 2015

La llum al final del túnel

Segons la majoria dels indicadors econòmics, sembla que la recuperació econòmica a Catalunya –i a la resta de l’Estat- comença a ser una realitat. Amb aquesta afirmació no vull dir, ni molt ni menys, que s’hagi acabat la crisi econòmica que, malauradament, encara impacta durament sobre moltes famílies de casa nostra.
 
Si que és cert però que comencem a veure la llum al final del túnel. El fet que el turisme intern estigui creixent, que s’incrementi el consum, que es redueixi l’atur, que hagin augmentat les matriculacions de vehicles i, fins i tot, que creixin les exportacions o que s’estigui reactivant el crèdit fa que puguem ser més optimistes del que érem fa uns mesos enrere.
 
Val a dir que una de les organitzacions empresarials de referència al nostre país, Foment del Treball, ja aventurava que el 2015 seria...

Continuar llegint...

01 d'Abril del 2015

Comença la Santa Setmana o Setmana Santa

No és casualitat que en els països occidentals i sobretot a Europa el calendari que marca el nostre temps de lleure i de feina ve definit pels moments més transcendentals de la vida de Crist: naixement, és a dir, Nadal i mort, la Setmana Santa -a banda d’altres dies que tenen relació amb diversos moments desenvolupats al llarg del Nou Testament .

A poc a poc, hem anat desvirtuant aquestes dates del seu més pur sentit religiós per transformar-les en paganes o simplement en vacances d’hivern o de primavera. Tot plegat forma part de la pressa que sembla que tenim en esborrar de la nostra memòria tot el que té l’aroma de l’encens d'església. Per què? No està de moda avui entre la nostra societat i la nostra joventut -no tota però si en bona part. Tot el contrari que sembla que passa amb altres religions que conviuen amb nosaltres al nostra país.
...

Continuar llegint...

Inicio Anterior 1 2 3 4 5 Següent Final