e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Juny de 2011

Sorpresa pel pacte entre CiU i PP

Sorpresa pel pacte entre CiU y PP

Que els socialistes destaquin els pactes entre CiU i PP no és cap novetat, parteixen de la premissa que el PP és cosa dolenta i per tant intenten desgastar CiU denunciant que s'avenen molt. Cap novetat al front, tot i que, sembla que ho revisaran al seu Congrés. També, és lògic que els sectors sobiranistes s'empipin amb aquests tractes, tot i que, alguns referents del sobiranisme a CiU tampoc se'ls veu gaire bel·ligerància contra els pactes amb el PP. Però més enllà d'aquestes dues posicions legítimament interessades, no s'entén tanta sorpresa popular i mediàtica. De fet jo trobo ben normal que CiU i PP es posin d'acord, i m'atreveixo a dir més, no els cal posar-se d'acord perquè defensen exactament el mateix model econòmic i social. Les diferències són de matís original, d'alguna individualitat aportadora, en alguna de les dues formacions.

CiU i el PP comparteixen el mateix model en la sanitat pel que fa a la recerca de més eficiència, comparteixen un model de gestió educativa exacte a l'hora de defensar la competència, la llibertat dels pares per triar o a l'hora de defensar la concertació i autonomia dels centres, tenen una política fiscal ben clavada; no cal citar IVA, Successions i altres. Tenen el mateix discurs pel que fa a pymes i autònoms i són igualment partidaris del dèficit zero en matèria pressupostaria. Per tant, és ben normal que hi hagi acord. Més aviat hi ha coincidència.

El que passa aquí és que hi ha sectors amb certa influència mediàtica que fan veure que CiU i PP no tenen res en comú. I tenen molt en comú. Massa gent sembla oblidar que ambdues formacions són de centredreta i comparteixen un programa econòmic liberal. Quan es recorda això, sempre hi ha algú de CiU que diu "Ey! Que jo sóc de centreesquerra", doncs bé, jo el convido a examinar on milita. CDC és membre del grup liberal europeu, un grup que sovint, al Parlament Europeu vota el mateix que el Partit Popular Europeu en matèria econòmica, per no dir que va més a la dreta en aquesta qüestió. I UDC és membre del Partit Popular Europeu i de la mateixa Internacional que el PP. Vist això, la sorpresa més aviat hauria de ser que les dues formacions no es posessin d'acord en qüestions pressupostàries. Cal dir a molta gent de casa nostra que el debat identitari no ho és tot i que la clau econòmica en un moment com aquest és el més important.

Han arribat a tal nivell de pacte, que semblen haver pactat fins hi tot la escenificació de la discrepància. El PP s'absté en la votació de pressupostos, cosa que a CiU li va bé per poder dir que el PP no ha votat a favor i així deixar més contents als abanderats dels prejudicis. I al PP també li va bé, per poder dir que ells no han votat a favor de les retallades lineals tal com ho està fent el Govern de Mas. Però en definitiva, la Generalitat tindrà pressupostos de centredreta, perquè senyors sorpresos, aquesta és la majoria al Parlament. Vuitanta diputats de dretes, quaranta-vuit d'esquerres i set molt transversals. Veient aquesta aritmètica no s'entén tanta sorpresa amb l'acord que permet a la Generalitat tenir el primers pressupostos austers en molts anys. Tanta sorpresa només deu voler dir una cosa, les esquerres segueixen sense entendre la majoria adulta que els barra el pas, quan segueixen amb el seu discurs infantil i populista de despesa i més despesa.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Enviar a un amic  
1224
0
TORNAR