e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Novembre de 2014

Regust de 2012

En Rull aquest matí ha estat el detonant d'aquest l'article. Eleccions per fer un referèndum ha dit, repetint l'argumentari processista de la conferència d'ahir i de fa dos anys. Quin regust de 2012.

Amb el llenguatge, els convergents segueixen intentant fer sensació de velocitat i acceleració. I som on érem fa dos anys. Eleccions per fer estructures d'Estat i un referèndum. 2012. I és que Mas va prometre una mena d'independència que alguns ben aviat vam dir que no és possible en aquelles i aquestes condicions. No està disposat a fer-la com es pot veure en l'absència de fets i l'excés d'actes. I ell mateix reconeix que hi ha un problema de manca de força social quan encara diu que necessita saber si la majoria de catalans dóna suport al projecte. Encara!

No m'agrada anar al debat viciat de les xifres manifestants, prefereixo el dels fets pràctics, però clar, al final suposo que és inevitable: les xifres han estat recurrents des del 2012. El "sentiment independentista" suma al voltant de 1'7 milions de persones adultes: ho diu el vot als partits de 2012, ho diuen les dades de manifestants més propagades, ho diu el procés participatiu del 9N -que per això ens ha servit- i ho diuen les enquestes del CEO. La xifra es repeteix, no es mou. I aquesta xifra minvaria, es poliria, si la independència virtual que ens dibuixa el processisme fos independència real i tingués les conseqüències que fan que el president prefereixi la virtual.

Havíem d'estar amb la DUI i causa impressió que es digui el mateix q al 2012: eleccions per a fer després un referèndum. I depriment que torni colar. Diu molt d'aquest país. Fins i tot a mi em deprimeix constatar que haig de mantenir poca fe en això que en dieu el poble. Com ja sap el meu lector jo no sóc independentista, però tampoc en sóc anti. M'és igual, em deixa indiferent la virtualització de la independència perquè no sé si el nou estat seria pitjor o menys dolent, no ho puc saber. I com que no tinc consciència nacional, em manca l'emoció que requereix prendre la decisió.

Em preocuparia la materialitat del trànsit si veiés que Mas en fa algun de trànsit, però com que no el fa i segueix atrapat per les seves paraules i el mal càlcul electoral de 2012, ja s'ha pogut observar fa molt que he deixat de comentar les dificultats del trànsit a la independència. I m'he passat al bàndol dels que empenyen Mas a fer-la, que la faci. Pressionar-lo perquè la faci és l'única manera de veure que he estat molt equivocat o de desmuntar finalment la seva martingala. Pressioneu un convergent a la indepe i comprovareu que no hi va.

La martingala ahir va poder seguir endavant gràcies a Mariano Rajoy, perquè senyors, insisteixo, sense el 9N tolerat pel Gobierno i sense la querella del martiri del President, la conferència espectacular d'ahir no hagués estat possible. Ni ERC estaria perjudicada com ho està. Avui l'unionisme alarmista tornarà a donar pedigree indepe al president. I el negoci d'ambdós continua. Ahir a Twitter la cara de Junqueras era celebrada per la claca unionista i la claca convergent. Valgui la redundància.

Una decepció: no hi va haver nous conceptes processistes. La invenció de terminologia processista s'està esgotant? S'han adonat que ja en fem conya? Tot l'acte d'ahir es va moure al voltant del concepte 22.

Mas. Diu que només hi ha eleccions si és com ell les vol. Diu que no es tornarà a presentar si hi ha majoria absoluta. Creu que no n'hi haurà d'absoluta? Gràcies al resultat de Podemos que avortaria el Procés? O creu que n'hi haurà d'absoluta i pensa en deixar el Procés en altres mans i ell quedant bastant bé per a la història després del brutal merder on es va ficar l'any 2012? En ambdós casos ell en sortiria absolt de tot plegat.

Junqueras. S'atrevirà a demanar que Mas vagi l'últim de la Llista Processista? Tindrà el valor de no acceptar la Llista on l'independentisme més factual que representa quedaria diluït entre arrimats governamentals habituals? Deixarà que Mas intenti tenir la "majoria excepcional" que els catalans li van negar l'any 2012? El regust de nou... Martingala forever.

@AzoteLiberal a Twitter

Últims articles:

Artur Mas sempre guanya

Mas i Rajoy han pactat

Rajoy ens ha deixat votar

 

 

 

 

 

 

 

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Enviar a un amic  
1459
0
TORNAR