e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 d'Octubre de 2011

PSC-PSOE, traspassant problemes

PSC-PSOE, traspassant problemes

Ja tenim una llista d'exemples el suficientment llarga, com per afirmar que els socialistes han trobat un mètode que apliquen de forma sistemàtica per traspassar els problemes presents cap al futur. Han inventat la màquina del temps de la política. Ho fan a Catalunya i ho fan Madrid, sobretot en el terreny econòmic.

Començant pel PSOE cal destacar, com a exemple, entre moltes altres, dues de les mesures aprovades en el penúltim consell de ministres de la legislatura. La primera, la reducció de l'IVA a la meitat en la compra del primer habitatge. És una mesura que podem valorar positivament i crec que ho és de positiva, pel que fa al descompte per algú que pugui comprar en aquest moment, i pel que fa; a la lleugera reactivació del mercat que pugui produir. Però on està el traspàs de problemes? Doncs que la mesura té venciment a final d'any. I això vol dir que estem en un avançament d'ingressos de compres que es podrien fer l'any que ve. El mateix criteri ha aplicat en l'avançament de l' impost de societats que va anunciar. Les grans empreses pagaran per avançat l' impost que correspon a beneficis de l'any que ve, fent un préstec a l'Estat amb interès zero. Amb això tenim el mateix efecte que amb el primer cas, traspassar dèficit d'aquest any al vinent. Quin nivell de responsabilitat demostra un Govern que fa això? L'objectiu: intentar que la fita de dèficit d'aquest any es compleixi. Cosa que tampoc passarà. I el dèficit del proper any ja serà cosa de qui vingui...

El PSC no ha actuat de forma diferent abans de perdre les eleccions catalanes. Vostès no només han traspassat un problema de dèficit pressupostari, emetent bons a última hora per aguantar fins als comicis. Vostès també han traspassat conflictes socials al Govern actual. I ara tenen la barra de posar-se al costat dels afectats. Han dissimulat menys que el PSOE, així com el Govern central aprova mesures que passen més o menys desapercebudes de cara a traspassar ingressos de l'any que ve a aquest any, el PSC directament ha deixat desviacions pressupostàries superiors al 75% del previst. Ha emès bons a poquíssims mesos de les eleccions i ara que són la oposició es presenten com la garantia d'unes polítiques socials que ells han posat en risc. És lamentable, que sigui la socialdemocràcia catalana, la suposada defensora a ultrança de l'Estat del Benestar; la que precisament l'hagi posat en el moment de més risc de la seva història. Alguns només esperem que hagin après la lliçó i tinguin la honestedat de reconèixer que si l'Estat del Benestar és viable i sostenible, només ho serà amb dèficit zero. Però això és un excés d'esperança.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Enviar a un amic  
1267
0
TORNAR