e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 de Mar de 2015

Nou teatre a CiU

 

 

 

Nit del 24 de maig de 2015. Alerta màxima a la seu electoral de la federació nacionalista. CiU queda pràcticament esborrada de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. L'esquerra radical es fa amb el control de la capital de Catalunya gràcies a una onada que té origen al Km 0, la Puerta del Sol. El PSC contra el pronòstic hegemònic i mediàtic aguanta molt bé i manté grans places al territori com Lleida i l'espanyolíssima Tarragona. Ciutadans es perfila com a captador del vot de centredreta no sucursalista a Catalunya i això renova el paper d'Unió. Toca executar el pla preparat. Només Mas i Duran se'l saben, o potser algú més. L'objectiu és el de sempre: mantenir-se vius políticament. Romandre.

 
El Comitè de Govern d'Unió Democràtica fa pública la pregunta enrevessada. Processista i legalista. Toni Castellà és retornat involuntàriament al seu paper original, el que va exercir durant anys a les joventuts, més extremat que el dels grans. Rigol que va voler ser President del Senat amb Aznar i que en va ser Vicepresident fa arengues per violentar la legalitat que no fa en públic ni el més sobiranista dels convergents. Aquest fet passa amb normalitat. 
 
Tot plegat sembla ser útil per al primer objectiu del pla: que Convergència marqui perfil independentista davant aquells electors que han marxat a ERC. La claca que s'ha cregut el Procés ajuda a Convergència a marcar perfil indepe celebrant que Duran s'aparta. "Podeu tornar a casa tranquils" se'ls diu. Hi ha quelcom extremadament sospitós dels crítics davant la pregunta enrevessada: pregunten a Duran què vol dir exactament "procés". Quina gran pregunta per al seu inventor, Artur Mas.
 
Ahir mirant el 324 un se n'adona que són molts anys d'enrenou matrimonial simulat o ben gestionat. No calen gaires persones per simular un divorci: la parella i poc més. Potser les sogres. Com Rigol. O com Núria De Gispert que en nou mesos ha passat d'estar cofoia pel diàleg secret amb Madrid a liderar els democristians més indepes que la JNC.
 
Com amb la querella pactada del martiri post 9N o amb l'operació de la Llista Única, la feina de Convergència és recuperar credibilitat indepe davant d'ERC. I la feina d'Unió torna a ser que qui no vol trencadisses jurídiques, econòmiques i socials no marxi al bàndol anomenat constitucionalista o al befat federalista. Els senyors del Cercle d'Economia que inquiets pregunten coses al President Mas. El lector de La Vanguardia. Ciutadans molt emergent és el nou CDS que a Sánchez Llibre i Fernández Teixidó tants records evoca. 
 
Per l'altra banda tenim l'esquerra radical triomfant i la corrupció ha consumit la marca CiU. Cal reciclar-la. Llista del President no en direm però així l'anomenem durant mesos. La dreta catalana és més ràpida a l'hora de regenerar imatges i discursos que la dreta espanyola. I ho torna a demostrar. 
 
És hora d'arriscar o morir: es presenten per separat. Alguna enquesta diu que sumen més per separat, com la de El Periódico el passat juny de 2014. Curiosament és l'argument més bondadós fet servir per ERC per rebutjar la Llista Única fa uns mesos, ara el fa servir CiU. Cosa que ens torna a indicar que CiU mai va voler fer una llista conjunta.
 
I si amb Convergència i Unió presentats per separat surt malament, Mas sempre ens dirà que "ho ha intentat" i que el poble s'ha expressat amb prioritats diferents del Procés. I jo tindré per sempre més mal de cap i atacs de riure trastocat quan fins que em mori senti que Mas va intentar fer la independència. Per tal d'evitar-m'ho crec que el votaré, no vull que els colauites i podemites el salvin d'haver de fer la independència. En només 18 mesos!
 
Ull que a l'entrevista amb Gabilondo, Mas semblava tenir molt coll avall la seva retirada política. 
 
Però la idea és guanyar, romandre al poder. I els masistes i els duranistes sumen més per separat. No només ho digué El Periódico. Ho diu Ramon Tremosa: "Avui per separat la llista del president Mas i Unió sumen més que junts". Se li ha escapat. No parla d'una suma per la independència, parla de la suma parlamentària del processisme.

 

@AzoteLiberal a Twitter

El blog de l'@AzoteLiberal 

Altres articles sobre El Procés 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Enviar a un amic  
2615
0
TORNAR