e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Desembre de 2013

L'unionisme ja ha guanyat

En castellano

 
 
No tenim pregunta. Tenim preguntes: "Vol que Catalunya sigui un Estat? En cas de resposta afirmativa, vol que sigui un Estat independent?" Catalunya és el país de les redaccions escolars. Sempre són poques per fer veure que es fa alguna cosa important. Els de Som Escola han fet molt de mal...
 
No crec que ho faci, però aprofito per tornar a dir que el Gobierno hauria d'autoritzar la consulta. Encara que sigui només per interès propi, mitjançant alguna de les vies jurídiques proposades, Rajoy s'ho hauria de replantejar. Aquesta consulta no té cap perill desestabilitzador i tancaria la qüestió.
 
Per molt que ho diguin, Catalunya no és un sol Poble, és un guirigall. I les preguntes canalitzen aquest fet que celebro. M'agraden les festes per mirar des d'un racó la gent que hi participa. I quan algú ve i em diu "vine, integra't", sé que és l'hora d'anar cap a casa. Definitivament, si hi ha consulta, no aniré a votar. Un servidor i la seva dignitat ja no participen en martingales.
 
Si es fa, consulta aigualida, com si hi hagués tres respostes. Mira que era fàcil: "Vol que l'actual Comunitat Autònoma de Catalunya esdevingui un Estat independent reconegut per l'Organització de les Nacions Unides? Aquesta seria una pregunta ben materialista, concreta, única, clara i independentista. El que no són ni CDC, ni UDC, ni ICV, ni EUiA. Segueixen marejant la perdiu perquè en viuen de fer-ho. Els meus amics Rull i Turull han fet tant de bullying al PSC, per finalment obrir la consulta a un federalisme o confederalisme ben buit de contingut i d'intenció ben pactista amb el suposat enemic: Espanya. Tot això mentre retòricament continuen alimentant el discurs d'ERC amb tot l'aparell del Govern, el famós CiUcidi. Au, ciupinadors! A seguir fent el ridícul ben pagat que ERC us necessita.
 
CiU no ha anat seriosament en cap moment, els eufemismes -avui encabits en les preguntes d'una consulta no vinculant- eren senyals lluminoses. Ara ja no m'insulten per dir-ho, fa un any sí. Us perdono, macos.
 
L'unionisme ja ha guanyat. Si la consulta no es fa, la majoria de catalans seguiran fent vida com puguin perquè volen votar però no volen pagar el preu d'una independència rupturista que no sabem concretament què ens ofereix; i els polítics que han pilotat aquest "moment històric" seran rellevats. Si la consulta es fa, l'unionisme multicolor guanyarà sumant les opcions del "No" i el calaix de sastre del "Sí i No" on hi caben el federalisme espanyol i fins i tot l'europeu, mundial i també les interdependències del President Mas. Guanya l'unionisme multicolor (amb Tercera Via) perquè, sabeu què passa? El "Sí i Sí" no diu res sobre la Unió Europea. Independent de què? De quantes coses? I si la independència ja és enormement incerta, encara ho és més sense saber si és dins o fora de la UE. A curt termini, sembla que fora. La pregunta està feta per desplaçar gent del "Sí" cap al "Sí, No". Confirmo que la sobrevalorada consulta, si es fa, no ens servirà de gaire res, com deia fa uns dies.
 
Mas és unionista fàctic, un dels que fan servir l'expressió "sentiment independentista" tan ben acollida a La Vanguardia. CiU és una formació que s'adapta a certes realitats i tots els seus moviments des de l'estiu de 2012, lluny d'èpiques, són fruït d'un mal càlcul electoral. Duran ho va tenir clar i no hi va participar gaire. Aquest acord permet Mas aguantar un any més i això en la seva situació és or. La seva carrera s'acaba quan acabi el Procés. ERC amb aquest acord també pot justificar el seu suport als Pressupostos i la seva entrada al Govern. I de pas, s'intenta empipar a Madrid per poder seguir fent el caldo victimista.
 
Ja sé que dir això que diré ara queda fatal, però com que a mi m'és igual perquè jo no em presento a les eleccions, ni visc del pressupost, ni m'agrada la vida social; puc dir el que em rota i ho dic: jo ja ho vaig dir. Vaig dir i dic que no es va seriosament.
 
És l'hora de Junqueras? Doncs endavant, però, si pot governar, sospito que també sortirà bastant unionista fàctic. A ERC també descarten una DUI, com és normal amb les realitats que tenim.
 
Si voleu la independència, voteu en massa a l'Alfons López Tena. És un home original, divertit, valent, compromès, clar, responsable i conseqüent fins a les últimes conseqüències. Fins al "tot per la pàtria" de la Guàrdia Civil. És l'home que us pot guiar il•legalment i batallant contra la més dura realitat econòmica, la qual és molt estatista, malauradament. Per lliurar-nos de l'estatisme potser hauríem de votar "No i Sí" però em temo que els governs, murris ells, comptarien el vot com a nul. L'Alfons és l'única opció Braveheart que cridarà fins al final: "Visca Catalunya Lliure!". Però sospito que tot això en un mateix paquet, de moment, no ho vol debò la gran majoria de la societat catalana.
 
Quina festassa! Segueixo mirant des del racó. Encara ningú m'exigeix que m'integri.
 
@AzoteLiberal a Twitter

 

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Enviar a un amic  
1615
0
TORNAR