e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Gener de 2016

Llista dels principals conceptes processistes

 

 

1. Dret a decidir: eufemisme de dret a l'autodeterminació. Així fa menys por i queda menys antisistema.

2. Estat propi: per no dir independent. O independència.

3. Sentiment independentista: truc per graduar quelcom que és com l'embaràs. O s'hi està o no s'hi està. O s'és independentista o no s'és.

4. Independència clàssica: el que demana la gent a les manifestacions quan crida "in-inde-independencià!" però que ningú no sap com fer.

5. Majoria excepcional: eufemisme de "majoria absoluta" perquè no es noti que es vol monopolitzar el sobiranisme aprofitant l'escalfor popular esperonada excepcionalment.

6. Procés: el concepte per excel•lència. Fa sensació de moviment malgrat l'absència de desplaçament.

7. Transició Nacional: eufemisme per no dir "procés constituent". També de caire cinètic.

8. Cimera: que sembli que treballem de valent mitjançant una fotografia amb molta gent.

9. Partits proconsulta: partits -molts d'ells petits- que participen a les cimeres contents d'adquirir rellevància de cara a les eleccions.

10. Win-win: manera de dir a TV sense que es noti molt que volem pactar amb Rajoy fer una festa popular el 9N.

11. Hem enviat una carta: supliquem que ens donin alguna sortida a aquest merder on ens hem ficat.

12. Consulta: en lloc de referèndum.

13. Dia històric: ens agrada participar en un dia històric, per això a Catalunya n'hi ha més que de feiners.

14. Seguim endavant: com en el concepte Procés es tracta de donar sensació de velocitat malgrat que aquí no es despentina ningú.

15. El món ens mira: som importants i estem fent alguna cosa transcendent si ens fan tant de cas.

16. Procés participatiu: en lloc de consulta.

17. Consulta anticipada: manera de dir "procés participatiu" sense que es noti que hem aigualit tant com hem pogut la consulta decretada.

18. Consulta definitiva: perquè tothom entengui què vol dir eleccions plebiscitàries. I que no farem ben bé una consulta.

19. Opinar sobre el futur polític de Catalunya: que els més ingenus tinguin l'eufòria de la sensació que estan decidint alguna cosa.

20. Centre de participació: és el col•legi electoral característic del processisme.

21. Eleccions plebiscitàries: eleccions autonòmiques que ningú sap quan seran ni què concretament les farà "plebiscitàries".

22. Unitat dels partits proconsulta: que ERC quedi com una merda rebutjant la llista única.

23. Causa catalana: fórmula que el President Mas fa servir quan està a punt de dir "procés" però ho evita perquè ha detectat que aquest concepte ja fa riure al personal.

24. Nova política i vella política: ganes de fer-se el modernet en això tan antic de la política.

25. Estructures d'Estat: La Grossa de Nadal.

26. Amb il·lusió: expressió per fomentar el voluntarisme més naïf. Bàsicament l'important és el que vostè desitja, com es fa no té importància. I per suposat no cal demanar concrecions.

27. Això és fer el discurs de la por: atemptar contra la il·lusió processista amb dubtes sobre el trànsit a la independència, crues realitats de diagnòstic o opinions polítiques legítimes. O bé plantejar qüestions fora dels conceptes d'aquesta llista i del full de ruta governamental. Bàsicament dir inconveniències que porten a reconèixer als processistes que la vida fa por lluny de la performance. 

28. Autoinculpació: mètode que els convergents fan servir per treure partit a la querella del Gobierno i així convertir Mas en un heroi. I que els independentistes de debò fan servir perquè es noti que no només Mas ha estat heroic.

29. Full de ruta: insistència en la cinètica. Quan tot sembla aturat i la xerrameca sobre el Procés és a mínims, reprenem el viatge. Que sembli que ens movem.

30. Desconnexió: subprocés mental que consisteix en procedir a l'autoconvicció que la independència és real en el camp material, jurídic i espiritual.

31. Carles Puigdemont: President nomenat per la CUP per donar una sortida digna a Artur Mas en el pitjor dels seus infortunis electorals.

32. Pantalla superada: Si el Procés tingués una mascota seria semblant al mític Sonic de Sega. Que corria molt però mai sortia de la tele. 

N'hi ha per anys i panys però el Procés mai no ha començat i per tant no pot acabar. Sentirem el fred de la seva infinitat.


@AzoteLiberal a Twitter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Enviar a un amic  
8165
0
TORNAR