e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Setembre de 2011

ICV i l'estalvi

 

ICV i l'estalvi

ICV és el partit que volia prohibir l'estalvi. I ho dic en passat perquè és el temps que millor s'escau a aquesta formació política. Des del partit s'han assegurat aquests dies que li quedés clar a la opinió pública, que la reintroducció de l' impost de patrimoni per part del Govern socialista, els semblava poca cosa. Que ells volen més. Més confiscació fins al "Exprópiese!" de l'amic Chavez, suposo. Insistents ho són, han defensat el mateix en patrimoni que en el cas de l' impost de successions.

Al cap i a la fi no ha de sorprendre, els seus referents històrics van prohibir sempre l'estalvi per llei. No sé fins on creuen que es pot estirar el dèficit, o bé, deuen pensar que els impostos es poden augmentar fins l'infinit. No respecten la realitat, una tant vertadera com que els recursos són escassos. I d' on no n'hi ha no en pot rajar. Saben vostès, senyors de ICV, que hi ha gent en aquest país que ja paga al voltant del 65% de la seva renda disponible si sumem tots els impostos?

No volen fer retallades, volen augmentar els impostos sense límit, no els sembla prou demostrat que per una qüestió d'incentius la cosa pública és cara, ineficient,  i gens adaptable a la situació econòmica. Per venir d'una ideologia pretesament empirista, trobo que no fan gaire cas a la contrastació de que el seu model és insostenible. I els comptes de la Generalitat en són la prova. A sobre pateixen una incoherència evident, es queixen infantilment de la dependència dels mercats per part del poder públic, però ells no deixen de defensar el fet de tenir dèficit i acumular més deute. On creuen que es ven tot aquest deute? Doncs al mercat i quant més deute més dependrem d'això que la seva propaganda ataca permanentment.

Hi ha poques coses més totalitàries que prohibir a la gent estalviar, acumular, prosperar i no dependre de la menjadora pública. Senyors de ICV si es vol viure bé, s'ha d'estalviar, prioritzar la despesa, tant des d'un punt de vista públic, com privat, com individual o familiar. I per estalviar cal poca gent vivint a l'ombra del bureau intentant dirigir la vida de tots de forma ben inútil. Impedir l'estalvi és condemnar un poble a l'esclavatge i a la manca de prosperitat i benestar. Però clar, no puc pretendre que això ho entengui un partit que sempre aspira a gastar els diners dels altres. I quants més millor. Mai els sento parlar de treballar,  de feina i d'esforç. Ni de sacrificar el present per un futur millor que és, al cap i a la fi, el sentit de tot estalvi i inversió.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Enviar a un amic  
1340
0
TORNAR