e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Desembre de 2012

"Chavistes" al Parlament

 

Tinc els pèls de punta. I no per la intervenció al Parlament de David Fernàndez que ens l'esperàvem i la tinc molt sentida. Tinc els pèls de punta perquè hem vist com el President Mas l'ha tractat amb suavitat a l'hora de contestar el seu discurs. I hem vist els escons d'ERC entusiasmats amb el representant de les CUP. A ICV deuen haver gaudit, tot i que jo d'ells estaria preocupat...

Les CUP representen el chavisme més pur. Els que hem seguit la formació del discurs del Socialisme del Segle XXI amb certa obsessió veiem preocupats com comença a fer camí al nostre país. Jo era dels que creia que a Madrid el discurs tindria millor acollida veient com el 15M ha tingut més presència a les places que aquí, però ara veig que el fenomen a Catalunya té la mateixa o més força com demostra l'arribada de les CUP al Parlament.

La reacció enfront d'aquest discurs és el que més ens ha de fer reflexionar. Twitter s'ha omplert de missatges dels diputats de la cambra catalana i la majoria d'ells han sigut per celebrar l'arribada de les CUP a les institucions. Alguns fins i tot han valorat com a positives algunes de les seves propostes. El to d'amabilitat és preocupant i diré per què.

Els últims governs de la IV República a Veneçuela van cometre el mateix error. Tots els partits van girar a l'esquerra populista abans de l'arribada de Chávez. Fins i tot els de la dreta. Van assumir i reforçar bona part del seu discurs i l'únic que van fer és dur Chávez a Miraflores. El mateix procés ha començat aquí. Es veu clarament en els nous impostos previstos a l'acord entre CiU i ERC. I encara es veu més quan s'escolta diputats de CiU justificar la confiscació de l'estalvi amb les frases fetes més antiliberals.  Potser Mas ja ha acceptat la superioritat moral que l'esquerra creu posseir...

Començo a pensar que tanta floreta a les CUP parteix de la incapacitat de respondre per mandra intel·lectual o insolvència dialèctica. També pot tenir-hi alguna cosa a veure la por, estic convençut que hi ha diputats que veuen que el fenomen pot anar a més i creuen que no se li ha de donar protagonisme. Mala estratègia. També hi ha diputats de bona part del centre esquerra que es deixen endur per passions adolescents d'inicis de militància política a l'hora de lloar les paraules de David Fernàndez.

No hem viscut ni vivim en cap règim capitalista salvatge. No és veritat. Aquesta és la seva afirmació bàsica i més fàcil de desmuntar amb dades i constatant fets. A partir d'aquí, una pila de les seves afirmacions més concretes són falses. Venen de l'extrema esquerra més acomplexada però alhora regenerada. I afirmo els seus complexos de fons perquè no es fan dir marxistes, fan servir el terme "anticapitalista" que és molt més comercial. El Socialisme del Segle XXI domina la publicitat.

El chavisme no es contraresta sent tou amb els arguments ni sent amable. El chavisme es combat en el fons de les seves afirmacions. Fernández ha fet servir un to correcte i prudent en la seva primera intervenció a la cambra i ho ha fet precisament per obtenir la reacció amable dels companys d'escó. Una bona colla ha picat. Catalunya ja té el seu Alberto Garzón i es diu David Fernàndez.

@AzoteLiberal a Twitter 

ARTICLES RELACIONATS:

España, capital Caracas http://blogs.e-noticies.com/azoteliberal/espana_capital_caracas.html

¿Apoyo exterior al 15M? http://blogs.e-noticies.com/azoteliberal/apoyo_exterior_al_15m.html

Chavistas en España http://blogs.e-noticies.com/azoteliberal/chavistas_en_espana.html

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Enviar a un amic  
2838
3
TORNAR