e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 d'Abril del 2015

No entiendo nada de #ElBuenProgre

 

No entiendo nada.

No entiendo que #ElBuenProgre adinerado o con cargo público lleve a sus hijos a la escuela privada mientras exhibe -con aparente honestidad- plena confianza en la educación pública sindicalizada y decadente. Sobrefinanciada en todos los sentidos medibles. Esa educación que dice ser gratuita y de calidad.

Tampoco entiendo a #ElBuenProgre con dinero que lleva a sus hijos a la escuela pública. Además de perjudicar a sus hijos, resulta que consume recursos públicos de los que podrían ser beneficiarias familias sin recursos. Sería enormemente solidario por su parte dejar de saturar servicios públicos.

No entiendo tampoco que #ElBuenProgre defienda que todos paguemos el colegio público de familias con dinero que prefieren irse a esquiar cada fin de semana en lugar de pagar la mejor educación posible para...

Continuar llegint...

13 d'Abril del 2015

L'assemblea de l'Assemblea

 

 

Poca gent però encara massa, a l'assemblea de l'ANC d'aquest cap de setmana, tenint present el frau que ha significat aquesta organització processista i governamental.

Incapaç de mobilitzar-se ni una sola vegada contra el poder a Catalunya per tal que faci efectiva la independència, tal com diuen desitjar. Diuen o deien que pressiona als polítics? On ha estat per alertar sobre els eufemismes que han definit i limitat el Procés? Els ha alimentat i consolidat. On era després de la reculada del 9N? On era quan els polítics no van assolir l'objectiu de la llista única que volia l'ANC i l'independentisme més de base? On ha estat per exigir les promeses sobre estructures d'Estat? On és pel que fa a que CiU no aigualeixi el concepte DUI? Des del primer dia ha estat un estri creat per i per al poder. No el pot pressionar, per tant.

I com a...

Continuar llegint...

10 d'Abril del 2015

El negoci del Procés

 

Tanta desbarrada política multibanda té una explicació senzilla i humana: i és que el Procés és un gran negoci. No és nova política, perquè la nova política no existeix. Deia Reagan que la política no era l'ofici més antic del món però que s'hi assemblava molt. El Procés és el catalanisme de sempre, indefinit en el destí, però ara vestit de gresca.

Començàrem la setmana amb un Jorge Fernández Díaz que no acabava d'arrencar la frase a Catalunya Ràdio però que tenia clar el que volia fer: barrejar islamisme i Procés. Després d'uns segons per ordenar el seu cervellet va aconseguir l'expressió confusa.

El més sorprenent és que el Ministre de l'Interior no aprofités l'èxit policial per -exclusivament- felicitar els cossos de seguretat i participar...

Continuar llegint...

02 de Març del 2015

Nou teatre a CiU

 

 

 

Nit del 24 de maig de 2015. Alerta màxima a la seu electoral de la federació nacionalista. CiU queda pràcticament esborrada de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. L'esquerra radical es fa amb el control de la capital de Catalunya gràcies a una onada que té origen al Km 0, la Puerta del Sol. El PSC contra el pronòstic hegemònic i mediàtic aguanta molt bé i manté grans places al territori com Lleida i l'espanyolíssima Tarragona. Ciutadans es perfila com a captador del vot de centredreta no sucursalista a Catalunya i això renova el paper d'Unió. Toca executar el pla preparat. Només Mas i Duran se'l saben, o potser algú més. L'objectiu és el de sempre: mantenir-se vius políticament. Romandre.

 El...

Continuar llegint...

27 de Gener del 2015

La diputada Meritxell Borràs

 

ERC ha permès a la fi que Artur Mas comparegui a l'anomenada comissió del cas Pujol. Ja era hora que els republicans tornessin alguna pedrada a CiU després de tot el que els ha fet passar durant dos mesos amb el conte de la llista conjunta. Per als despistats: en política quan de debò es vol un acord no es negocia amb càmeres i micròfons a la cara. S'escenifica el teatre, quan el teatre és en sí l'objectiu.

I tot indica que el show de la "llista de país" ha estat una operació per desgastar ERC iniciada amb el 9N aigualit i tolerat per Rajoy i la famosa querella del martiri de final més que incert que ha beneficiat Mas. ERC valenta ha aguantat el tipus i al final s'ha sortit amb la seva: no hi ha llista única. Però el preu ha estat deu escons a les enquestes, escons que eren l'objectiu d'Artur Mas. Malgrat tot, això...

Continuar llegint...

08 de Gener del 2015

#ElBuenPepero

 

1. #ElBuenPepero defiende la libertad de expresión cuando se trata de caricaturizar a Mahoma en Dinamarca o Francia, pero defiende que el código penal penalice la ofensa religiosa en España.

2. #ElBuenPepero defiende la libertad de expresión como signo distintivo de la Civilización Occidental, pero quiere multar con cifras enormes a quien ofende a la bandera, hecho que en EEUU protege el Tribunal Supremo.

3. #ElBuenPepero defiende la subida del IVA porque hay un gran déficit del 9% del PIB pero se oponía a la misma un año antes con un déficit del 11%.

4. #ElBuenPepero se opone a la consulta aguada del 9 de noviembre de 2014 en Cataluña, pero su Gobierno no actúa legalmente para impedirla, hasta un montón de días después con una querella de final incierto que acaba reforzando...

Continuar llegint...

31 de Desembre del 2014

Artículos destacados de 2014

 

 

La ofensa y el Ministerio del Interior

Más vale maña que fuerza

Más SICAVs, por favor

Ánimo de lucro sindical

La utopía

El show de la "Tasa Tobin"

#ElBuenProgre no es un hombre de...

Continuar llegint...

26 de Novembre del 2014

Regust de 2012

En Rull aquest matí ha estat el detonant d'aquest l'article. Eleccions per fer un referèndum ha dit, repetint l'argumentari processista de la conferència d'ahir i de fa dos anys. Quin regust de 2012.

Amb el llenguatge, els convergents segueixen intentant fer sensació de velocitat i acceleració. I som on érem fa dos anys. Eleccions per fer estructures d'Estat i un referèndum. 2012. I és que Mas va prometre una mena d'independència que alguns ben aviat vam dir que no és possible en aquelles i aquestes condicions. No està disposat a fer-la com es pot veure en l'absència de fets i l'excés d'actes. I ell mateix reconeix que hi ha un problema de manca de força social quan encara diu que necessita saber si la majoria de catalans dóna suport al projecte. Encara!

No m'agrada anar al debat viciat de les xifres manifestants,...

Continuar llegint...

12 de Novembre del 2014

Artículos sobre el socialismo del siglo XXI, chavismo y Podemos

 

La abstención como herramienta de cambio político 

España, capital Caracas

¿Apoyo exterior al 15M?

Chavistas en España

Chavistas en el Parlament 

Los antimerkelianos

Depresión...

Continuar llegint...

09 de Novembre del 2014

Rajoy ens ha deixat votar

Música, mestre: Alegria! Al final, Rajoy ens ha deixat votar. Eren moltíssims els que deien que podia passar una desgràcia. Moltes veus reputades afirmaven que hi hauria policies, guàrdies civils, mossos i fins i tot tancs retirant les urnes. Res de res. Tot retòrica estafadora de la gent que vol fer-nos creure que Mas està fent la independència. Gent que hi viu d'aquesta història d'escalfar passions. Processistes professionals.

Com es diu sempre quan es vota, "la jornada s'ha produït amb total normalitat i sense incidents importants". Cívica i festiva. Rajoy i Mas no es podien permetre que passés una desgràcia avui i menys encara que ERC sortís beneficiada electoralment d'aquesta situació més que gestionable. Per això han pactat passar aquest 9N amb els...

Continuar llegint...