e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Febrer de 2015

Una ATC unipersonal

 Està molt bé que en Joan Iglesias hagi començat un roadshow per explicar les bondats de la hisenda Catalana que ell ha pensat. De pas, aquesta gira també serveix, apart de per la autopromoció, per vendre la feina feta per CIU en aquest any i mig de “Govern dels millors”.

Si comencem a rascar, veurem que el Sr. Iglesias, com a ésser racional que és, ha aprofitat la oportunitat que se li oferia. De ser un inspector de tributs de la "Agencia Tributaria" estatal (AEAT), va passar a ser “Assessor del President Mas” - tal com posa a la seva targeta de visita – prèvia sol·licitud d’una excedència. Conclusió: poc a perdre i molt a guanyar. D’entrada, sembla espavilat, la qual cosa és bona. 

En quant al discurset del “tributes o contribueixes” i el llibre en si, la utilitat és doble: per una banda, el llibre justifica el salari i recursos que aquesta posició ha generat en els pressupostos de la Generalitat i per una altra, s’ha cuinat una arma electoral per a CIU (pagat amb els impostos de tots, tinguem-ho clar). Aposto fort pel discurset des d’ara i durant l’any electoral que ens espera.

Com que la meva ment és molt pràctica, hagués entès que el Sr. Iglesias ocupés la posició de “reformador” de l’actual Agència Tributària Catalana, però a hores d’ara és evident que no ha estat així. Amb tot el respecte per la persona – que repeteixo que obra d’acord amb la lògica més absoluta i tampoc no descarto que realment ell es cregui que està fent quelcom transcendent per Catalunya - em pregunto perquè aquesta “estructura d’estat” es fa d’esquenes a la resta de partits. Per què no es fa un pacte d’estat amb la resta de forces polítiques? Per què es fa una ATC a l’estil de CIU?

A mi que em perdonin, però aquesta forma de fer em recorda massa a l’espanyola de la que la pròpia CIU abomina, per allò de que les coses es fan d’acord amb el partit que governa i, en tot cas, quan governi un altre “ja tal”, com va dir aquell. I tot això ho dic perquè els compro el discurs, és a dir, em vull creure que el que està fent el Sr. Iglesias va dirigit realment a la creació de la futura ATC del nou estat català, perquè si activo el meu cervell reptilià, no veuria tan llunyana la possibilitat de que tot el muntatge respongués només als interessos electoralistes de CIU.

El dia que ens venguin menys fum i vegi que es comença a treballar amb el #CatalanStyle del que tant ens omplim la boca en tot allò que ja gestionem, potser em convenceran una mica. De moment, l’Agència Tributaria Catalana que tenim al carrer Fontanella és una mala còpia de l’espanyola.

Potser mentre fem el camí cap a Ítaca ja podríem anar fent feina ben feta amb aquelles competències que tenim. O cal esperar a la independència per començar a fer-ho be?

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1086
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR