e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Mar de 2009

Zapatero, sense 'baraka'

Els àrabs denominen baraka una espècie de destí afortunat, una cosa semblant a una sort continuada. Semblava que Zapatero era un polític amb baraka. Pot ser, però, en qualsevol cas, se li ha acabat. I Zapatero, sense baraka, no és res.

El tremend ridícul intern i internacional en el qual han col·locat l'Estat espanyol el mateix Zapatero i Carme Chacón -una altra de progre de disseny- amb l'assumpte de Kosovo, és un reflex clar d'aquest canvi de tendència.

Zapatero i Chacón -el producte d'una de les decisions més errònies del president en els últims temps- creien que l'efecte de l'anunci de la sortida de Kosovo seria una cosa semblant a l'anunci de la sortida de l'Iraq.

Però les coses han canviat. Zapatero enganya cada vegada menys gent, i el seu populisme de foto, el seu electoralisme com a únic objectiu i el seu culte gairebé religiós a la imatge ja no produeixen els resultats d'altres temps.

La seva tossuderia en aparentar una imatge de preocupació per la crisi ha perdut la batalla davant la imatge d'un polític que va enganyar els ciutadans ocultant la gravetat real de la crisi per no embrutar la seva campanya electoral.

Quan la crisi s'agreuja, l'atur es dispara i la por del futur comença a estendre's entre els ciutadans, la imatge de Zapatero és la imatge d'un dirigent incapaç de tenir idees i de liderar la lluita contra una situació cada vegada més preocupant.

Pocs dies abans de les eleccions a Galícia, el president va dir que "votar Touriño és votar Zapatero". I Touriño va perdre. És tot un símbol. Al País Basc, per tapar la derrota de Galícia, ha hagut de demanar-li ajuda al PP per convertir Patxi López en lehendakari.

El resultat és que al Congrés ha perdut el suport del PNB i del BNG, és a dir, s'ha quedat absolutament sol. La seva teoria de la geometria variable, segons la qual podria governar amb suports específics de grups diferents en cada cas, ja no serveix. Només té el suport del PSOE.

En altres temps, una campanya contra el PP com la que el PSOE i Prisa van llançar abans de les eleccions basques i gallegues hauria obtingut molt bons resultats. Però aquesta vegada no ha estat així. Ha estat gairebé un tret per la culata.

Aquesta vegada, malgrat aquesta campanya, Rajoy l'ha derrotat a Galícia i depèn del PP a Euskadi per aconseguir el Govern basc. A més, s'ha vist obligat a destituir un ministre. Fins i tot Garzón ha quedat esquitxat per caceres sospitoses i comprometedors salaris cobrats a l'estranger.

Els temps ja no són el que eren. El progressisme de disseny, que tant èxit tenia entre el papanatisme de grans sectors dels ciutadans, ja no serveix, i els ciutadans estan indignats. Zapatero s'ha quedat sense baraka, i Bambi és una ruïna.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1744
1
Comentaris afegits 
FERRAN (BARCELONA) 25-03-2009 - 10:53
Bon article; el govern Zapatero s un govern de faana, amb un nombre massa important de ministres entaforats pel fet de ser dona, per sense donar els mnims exigits ni fartes de vi; Aido (aquesta noieta, ministre??, la Maleni, sense comentaris, la
TORNAR