e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 de Setembre de 2008

Entre els tertulians radiofònics, periodistes d'ideologia diversa, polítics i gent del mateix àmbit, és una obsessió habitual i gairebé obligada, quan es refereixen a la situació al País Basc, encapçalar qualsevol intervenció, escrit, editorial o pamflet amb l'expressió "nosaltres els demòcrates".

Però quan es fa una ullada a les coses a què donen suport aquests "demòcrates", apareix la sorpresa. Perquè estan, de forma contundent, a favor d'actuacions i plantejaments absolutament contraris a qualsevol noció de democràcia.

Perquè "nosaltres els demòcrates", han deixat sense representació política legal un ampli sector de la societat basca, que a partir d'ara, s'ha quedat sense representants per a votar en les convocatòries electorals.

"Nosaltres els demòcrates" estan condemnant molts bascs a llargs anys de presó per defensar els drets dels presos, com ha ocorregut ara amb bastants membres de les gestores pro amnistia, que es dediquen a això, a defensar els presos.

"Nosaltres els demòcrates", han tancat periòdics, han creat el delicte d'opinió i han implantat la censura al País Basc. Estan perseguint les idees i han liquidat la llibertat d'expressió, perquè no deixen expressar-se un sector de la societat basca.

"Nosaltres els demòcrates" estan utilitzant la lluita contra la violència com una coartada per llançar una brutal repressió en tots els àmbits contra tota l'esquerra abertzale, incloent els qui no tenen cap relació amb la violència.

"Nosaltres els demòcrates" han implantat un estat d'excepció al País Basc, on no funciona en aquests moments un sistema democràtic, i l'aparell estatal espanyol no respecta els drets humans ni les garanties jurídiques.

"Nosaltres els demòcrates" han fabricat una llei, la llei de partits, que està en contra de tots els principis de l'Estat de dret i dels drets civils dels ciutadans, als qui està aplicant una legislació de sistemes no democràtics.

"Nosaltres els demòcrates" es permeten desqualificar als sistemes de Bolívia, Veneçuela i d'altres, mentre han implantat a l'Estat espanyol un sistema polític que no reuneix els requisits necessaris per ser qualificat de democràtic.

"Nosaltres els demòcrates" han convertit als tribunals i al Parlament en simples i servils instruments dels partits polítics que controlen l'aparell de l'Estat, convertint d'aquesta manera en una burla la divisió de poders de les democràcies.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1733
7
Comentaris afegits 
Kropotkin (Vic) 22-09-2008 - 14:09
Tranquilo Galeote, todo ha pasado ya... Asi que los unicos democratas de este pais son los de ETA. Pues vale... Lo tuyo es que no tiene remedio....
Marc3 (Barcelona) 22-09-2008 - 10:12
Molt bé, Tomás, començat a aplicar el mètode que proposes. O tu no amenaces ni extorsiones? Ah, no, tu ets un "demòcrata".
Xavier (SPB) 21-09-2008 - 22:19
Felicitats per l'article. Estic totalment d'acord.
Tomás (Bcn.) 21-09-2008 - 13:23
A quienes marginan, amenazan, extorsionan, secuestran y matan, ni agua. Y a quienes les justifican y/o apoyan -entre ellos Vd., Sr. Galeote- la misma medicina.
Ni agua. (Bcn.) 21-09-2008 - 13:18
A los que matan, ni agua y a quienes les justifican y/o apoyan, -entre ellos Vd., Sr. Galeote, lo mismo.
TORNAR