e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 de Gener de 2009

Linxar un jutge

El lamentable cas de la mort d'una nena per un condemnat que no estava complint la seva sentència perquè el jutjat que es va ocupar del seu procés no va realitzar el seguiment corresponent, ha originat el linxament polític i professional del jutge responsable de l'assumpte, a més d'haver convertit en cap de turc la secretària del jutjat.

No és que ambdós, jutge i secretària, estiguin exempts de culpa, perquè això ja ho decidiran les instàncies corresponents, però aquest cas ha propiciat un dels episodis més vergonyosos que es recorden de desvergonyiment i hipocresia dels polítics. I la veritat, se'n recorden bastants.

Ara resulta que aquesta gent, és a dir, Zapatero, Rajoy, Fernández Bermejo i altres personatges del Govern central, del PSOE i del PP, s'emporten les mans al cap i parlen de corporativisme perquè el Consell General del Poder Judicial no ha elevat la sanció que se li havia imposat al jutge responsable del cas. Aquesta gent, que es passa la vida parlant del respecte a les decisions dels jutges, criden ara com a histèrics perquè el Consell del Poder Judicial es nega a augmentar la sanció al jutge implicat en el cas.

Aquests polítics que, des del Govern i des de l'oposició, han manipulat, utilitzat, corromput i polititzat al poder judicial i als organismes judicials, tenen ara el desvergonyiment d'acusar de corporativisme els jutges que s'han negat a pujar la sanció imposada al seu col·lega.

Aquests polítics, inclosos la majoria dels diputats, es passen la vida fent el ridícul per aconseguir una foto que suposadament li doni vots, en comptes de fer el seu treball, el treball per al qual van ser elegits i per al qual cobren.

I aquest treball consisteix, entre altres coses, a dotar al poder judicial i als jutges dels mitjans necessaris perquè puguin complir les seves funcions. Perquè són els polítics els responsables del lamentable estat de l'administració de justícia.

Perquè els polítics i els seus partits no solament han convertit la independència judicial en una pesada broma, manipulant fiscals, jutges, tribunals i organismes judicials, sinó que ni tan sols no s'han ocupat que l'administració de justícia compti amb els mitjans imprescindibles.

En comptes de destinar els diners públics a fer electoralisme o a repartir-lo entre els amics i els banquers, els havien d'haver dedicat a tenir més jutjats, més jutges, més secretaris judicials, més funcionaris de justícia i més ordinadors als locals judicials.

Si s'haguessin ocupat de mantenir un aparell judicial digne i amb mitjans, potser tindrien la legitimitat i l'autoritat moral i política per exigir responsabilitats per aquest assumpte, una legitimitat que ara no tenen.

Corporativisme? Sens dubte. Però, tenen potser legitimitat per acusar algú de corporativisme uns polítics que fan les lleis a la seva conveniència, per beneficiar els seus partits i els interessos -no sempre confesables- que ells i els seus partits representen?

Poden acusar de corporativisme els jutges -que ho practiquen, sens dubte- aquests polítics, que legislen a cop de titulars de premsa, amb oportunisme, demagògia i populisme, corrent darrere del vot i del descarat afalac a l'elector sense importar-los el més mínim ni la justícia, ni els tribunals ni els jutges?

Corporativisme? Per què no hi ha encara una regulació legal mínimament seriosa del finançament dels partits polítics? Per què els sistemes d'incompatibilitats dels diputats i d'altres alts càrrecs de l'Estat són una autèntica fal·làcia, un engany, un frau?

Sens dubte que els jutges estan actuant amb un criteri corporativista. Però, què dir dels que els acusen, els polítics, que han convertit l'Estat, i els càrrecs i institucions de l'Estat, en una finca particular per a les seves corrupteles i corrupcions, que practiquen, entre altres coses, gràcies a la complicitat de part d'un poder judicial que han configurat a la mesura dels seus interessos?

Són aquests polítics els que ara donen lliçons morals contra el corporativisme, utilitzant per al seu populisme electoralista el cadàver d'una nena i el linxament d'un jutge. Com donarà lliçons de moral judicial aquesta gent, que han manipulat des del poder tots els ressorts de la justícia en benefici propi i que són incapaços de veure més enllà de la persecució  a qualsevol preu del vot? Una mica de serietat, si us plau...

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1677
2
Comentaris afegits 
volem la independencia ara (sils) 06-01-2009 - 14:55
la judicatura es la personificacio de lam corrupcio desde sempre
Carolina (Barcelona) 04-01-2009 - 11:11
Habitualment, m'agraden els articles del Sr. Galeote. Per aquest no m'agrada: s populista i de l'estil "pues anda que t!" s a dir: si volem parlar del corporativisme dels jutges, no ho podem despatxar amb un "pues anda que el de los polticos!".
TORNAR