e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 de Gener de 2011

Seria injust considerar que l'alt dèficit que el Govern de Montilla ha deixat a la Generalitat és una responsabilitat exclusiva del tripartit. La crisi és global, i qualsevol govern hauria acabat el seu mandat en una situació més o menys semblant. A més, l'actuació del conseller Antoni Castells ha estat una de les poques coses que poden salvar-se de la gestió dels tres partits que han governat aquests anys Catalunya.

L'herència del tripartit és una altra cosa. Es relaciona amb les expectatives de molts catalans que esperaven -no és el cas de qui signa aquest article- una cosa diferent dels anys del pujolisme. Que esperaven una cosa que trenqués amb els integrants del sector negocis del nacionalisme català, amb aquell 3% del que va parlar Pasqual Maragall, que es va quedar molt curt en el percentatge.

L'herència es relaciona amb els que creien -tampoc és el cas de qui signa aquest article- que aquests tres partits s'ocuparien d'enfortir les polítiques que beneficien els aturats, els marginats, els immigrants, els que cobren molt pocs diners ... , és a dir, els que estan al vagó de cua de la societat catalana, que són molts més més del que creiem, sobretot en aquests temps de crisi.

L'herència de Montilla i els seus amics és la decepció, la tremenda decepció dels que esperaven tot això -no és el cas de qui signa aquest article-, i han comprovat que la corrupció, l'amiguisme, el clientelisme, el servilisme cap al poderós i el menyspreu cap als pobres i els marginats són qüestions absolutament transversals a la Catalunya d'avui.

L'herència que ha deixat el tripartit és la constatació que aquest Govern, el que havia abans i el que ha arribat ara és el mateix. És la comprovació de com la classe política catalana està instal·lada a un bassal ple de misèria moral i política, sense capacitat per plantejar projectes capaços d'ajudar als qui realment ho necessiten.

L'herència del tripartit consisteix a comprovar que és indiferent com es qualifiqui a si mateix un partit, que és indiferent el que puguin dir els polítics i que és indiferent el que es prometi des del poder aconseguit mitjançant les eleccions. El resultat és sempre la subordinació als interessos dels poderosos i la mentida i l'engany dirigits als més febles.

L'herència del tripartit consisteix també en la demostració que els col·lectius que diuen ser d'esquerres, quan arriben al poder polític, utilitzen la caixa dels diners públics per beneficiar els amics. Ha estat com una plaga que ha caigut sobre els fons públics que han utilitzat, en molts casos, de forma inconfessable.

Aquesta és l'herència de Montilla i els seus amics, de la "esquerra catalanista", del "catalanisme progressista". És la constatació que en aquesta qüestió, no hi ha diferències de colors, ni de partits, ni de suposades ideologies. Aquí no hi ha ideologies. Aquí, es tracta exclusivament del repartiment del poder, dels diners, de les influències i dels negocis.

Aquesta herència, en qualsevol cas, té una cosa positiva. Ha servit per obrir els ulls als que creien que aquesta gent era diferent, que hi havia alguna diferència, que hi havia alguna dignitat, alguna vergonya. No és el cas de qui signa aquest article.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2321
4
Comentaris afegits 
Al carrer, collons (Barcelona) 19-01-2011 - 12:35
No puc estar d'acord amb salvar en Castells, quan va acceptar un finançament lamentable i que el varen presentar com a "megafinançament". Un inepte com tots els altres
josepxicot (barcelona) 16-01-2011 - 00:31
La heréncia del tripartit tambè ha estat la política envers l´immigració feta pels respon sables que han deixat que els nouvinguts gaudeixin de tot tipus de protecciò,ajuda,di ners,habitatges inclús dels medicaments com els jubialts,de franc.
Guillem de Varòic (Varòic) 02-02-2011 - 19:16
Per favor!. Trobo aqest escrit una manca de respecte pels catalans que durant més d'una generació ens haurem de fer càrrec de la herencia del tripartit mentres ells se'n van de rosetes amb les butxaques ben plenes. I de'n Castells millor no parlar-ne.
Jaume (Mollerussa) 02-02-2011 - 17:29
Sr Galeote, els seus escrits son el millor d'aquest diari.
TORNAR