e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Gener de 2009

Les mentides de Montilla

Fa dies, en un programa de TV, va quedar molt clara la capacitat per mentir del president del Govern espanyol. Ara, a Catalunya, el president de la Generalitat ha demostrat que és un bon alumne del cap de l'Executiu espanyol. El problema és que a Catalunya es tracta d'un afer, la ventada, que ha provocat vuit morts.

Quan es produeix una tragèdia com la que va tenir lloc a Catalunya amb la ventada, allò que cal fer és autocrítica, assumir responsabilitats si hi ha hagut errors, com en aquest cas, i abaixar el cap. Cal tenir humilitat.

El Govern català ha fet el contrari. S'ha negat a assumir responsabilitats, ha intentat enganyar els ciutadans i s'ha comportat esgrimint lleis, normatives, reglaments i protocols per justificar una actuació -una no actuació- injustificable.

El president Montilla ha responsabilitzat els meteoròlegs, i el número dos de la conselleria d'Interior ha arribat al límit de la hipocresia en acusar dels problemes als alcaldes que no havien facilitat el seu número de telèfon mòbil a la conselleria.

La passivitat, la mentalitat burocràtica, la ineficàcia, l'esperit rutinari i la incapacitat del Govern català va quedar en evidència davant de les mesures adoptades pels Executius basc i gallec que, quan es va anunciar la proximitat del temporal, van adoptar mesures com el tancament de bona part de les escoles o la supressió de les activitats escolars a l'aire lliure.

Montilla ha dit que es va recomanar no realitzar activitats a l'aire lliure, però no ha aclarit quan ho va dir. I ho va dir després que a Sant Boi de Llobregat ja hi havia quatre nens morts. Si això no és una mentida, s'hi assembla molt.

També ha dit, acusant els meteoròlegs, que es va alertar la població sobre els forts vents "segurament no amb la precisió necessària, però sí segons la precisió de la informació que teníem". És a dir, que, segons Montilla, la informació meteorològica era incorrecta.

Però els serveis meteorològics havien advertit des del matí del divendres que els vents podien arribar als 160 km/h. En el cas del Baix Llobregat, on és Sant Boi, la previsió era de ràfegues de més de 90 quilòmetres i menys de 126. I el vent en aquesta comarca va estar dintre d'aquest ventall.

Per tant, Montilla, en els seus esforços per eludir qualsevol responsabilitat del seu Govern en la tragèdia, va mentir. Els meteoròlegs van fer el seu treball amb precisió i amb prou antelació. I les recomanacions d'evitar les activitats a l'aire lliure van ser fetes per la Generalitat quan la tragèdia ja s'havia produït.
    
Aquests polítics serveixen, fonamentalment, per ocupar càrrecs, per cobrar sous, per fer servir cotxes oficials, per viure a costa dels diners públics i per parlar. Cal recordar-li ara al president Montilla el seu lema electoral: "Fets, no paraules". Veient ara el que està passant, cal admetre, almenys, que el president de la Generalitat, encara que no ho sembli, té un gran sentit de l'humor.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2394
3
Comentaris afegits 
pep (manresa) 02-02-2009 - 21:56
Les coses tal com son, en aquesta ocasi coincideixo fil per randa amb l'escrit del Sr. Galeote, per tamb t ra el Jorge, en la crtica hauria d'haver incls tamb al menys al Saura, el Boada i el Mora
Kropotkin (Vic) 02-02-2009 - 19:20
Pero hombre, a buenas horas te das cuenta. No solo l, sino todo el PSC en masa miente, ha mentido y mentir. Saben que es su nica opcin de seguir en el poder y vivir como viven. Si dijesen la verdad nadie les votara. Es lgica tanta pobredumbre moral.
Jorge (L'H) 01-02-2009 - 12:56
Galeote majete, se te ve el plumero, no cargues contra el PSC o el PSOE, que aqu quien tiene tota la responsabilidad es el "siempre eficaz Joan Saura" de ICV, es decir de tu IU... que manera tan burda de desviar la atencin: SAURA FOT EL CAMP!
TORNAR