e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 de Desembre de 2008

La farsa del PSC

Diu Miquel Iceta que, si abans del 31 de desembre no s'arriba a un acord amb el Govern central sobre el nou sistema de finançament autonòmic, "les relacions entre el PSC i el PSOE no tornaran a ser les mateixes".

Quina por! Segur que Pepiño Blanco, Zapatero i tota la direcció federal del PSOE són en aquests moments amagats sota la taula després de la tremenda, concreta i terrible amenaça realitzada per la direcció del PSC.

Però, de quines "relacions" parla Iceta? Perquè l'única relació existent entre el PSOE i el PSC és la que hi ha entre la direcció d'un partit espanyol, el PSOE, i la seva federació regional a Catalunya, que adopta el nom de PSC.

El PSC té organitzada, des de fa anys, una farsa gegantina, que consisteix a haver convençut a molts que són un partit amb un important contingut nacionalista. I realment tenen aquest contingut nacionalista, però de nacionalisme espanyol.

La història del corrent catalanista del PSC és només això, una història. Els catalanistes que queden al PSC són com plantes exòtiques que no tenen la més mínima capacitat d'influència. De tot això en podrien parlar l'Antoni Castells o en Raimon Obiols, que tenen al PSC la mateixa influència que el conserge de l'edifici del carrer Nicaragua on els socialistes catalans tenen la seva seu.

Aquest engany s'ha anat perpetuant, i el PSC ha anat recollint vots de sectors que creuen, de bona fe, que el PSC defensa a Madrid els interessos de Catalunya. El PSC defensa a Madrid els interessos del PSOE és a dir que, més o menys, defensa els interessos d'Espanya.

Els dirigents del PSC són, de forma prioritària, militants del PSOE, i la seva funció no és representar el PSC a la direcció del PSOE, sinó impedir que el PSC pugui orientar-se cap a la línia de la defensa dels interessos de Catalunya.

Però els del PSC no són els únics llestos d'aquesta pel·lícula. El PSC governa a Catalunya i ha posat un dirigent del PSOE a la presidència de la Generalitat gràcies al suport d'Esquerra Republicana, que diu que no és nacionalista, sinó independentista.

Què passa? A ERC li interessa donar suport als espanyols perquè governin Catalunya? No. Les coses no són així. Són més tristos. A Esquerra l'únic que li interessa és el poder. És a dir, el cotxe oficial, els sous alts, el repartiment de subvencions i càrrecs, els despatxos, les moquetes i tot això.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2011
2
Comentaris afegits 
Pako (Santako) 16-12-2008 - 23:38
Galeote majo, que artculo tan simple...desde cuando defender los intereses de Espaa es no defender los intereses de Catalua? hay que explicarte la diferencia entre el todo y sus partes?caes en la simplez linguistica y conceptual d los independentistas!
Antoni (La Pobla de Segur) 16-12-2008 - 06:08
s evident el que diu l'articulista. Finalment s'han tret la careta i ja no hi ha ni el ms mnim dupte de que el PSC s PSOE i res ms. Grcies ERC per posar-los i mantenir-los a la Presidncia de la Generalitat !!!
TORNAR