e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Juny de 2010

El burka?

De la mateixa manera que el PSOE està fent la política dels banquers, dels empresaris i del PP, els partits catalans estan fent la política de Plataforma per Catalunya. Igual que el PSOE, per guanyar vots, per mantenir-se en el poder, pren mesures contra els sectors més febles de la població, els partits catalans, en l'horitzó de les eleccions catalanes de la tardor, es llancen a la piscina de la xenofòbia, el racisme i la discriminació.

Prohibir el burka? Però, aquests polítics han vist mai una dona amb un burka? És que no saben que el burka és un costum de l'islamisme asiàtic, i la immigració islàmica que hi ha a Catalunya és, fonamentalment nord-africana, del Magrib, sobretot, on no s'utilitza el burka?

Aquests polítics diuen que el burka, el niqab, o similars, són degradants per a la dona. Com ho saben? A qui l'hi han preguntat? No pot passar que, en molts casos, utilitzen aquestes peces voluntàriament, com un costum, o simplement perquè els dóna la gana?

Si s'ha de prohibir tot el que els guardians de l'ortodòxia occidental consideren degradant per a la dona, per què no comencen per la publicitat que utilitza el cos femení per fomentar les vendes? No és degradant per a la dona aparèixer nua en un anunci per fer, per exemple, publicitat d'un perfum?

No és degradant per a la dona que en aquest occident tan cristià moltes d'elles es vegin obligades a practicar la prostitució per poder viure, i que la prostitució sigui fomentada, protegida i publicitada en els nostres occidentals, cristians i democràtics mitjans de comunicació?

Quan una dona porta un burka, o amb alguna cosa semblant a un burka, els nostres guardians de l'ortodòxia donen per fet que aquesta dona està sent obligada, pressionada, i llavors, cal prohibir que l'utilitzi. No obstant això, quan se sap que una dona rep freqüents pallisses d'un company violent i no presenta denúncia, perquè no s'atreveix, els nostres guardians de l'ortodòxia, en nom de les garanties judicials democràtiques, diuen que no es pot fer res.

I, per què no s'apliquen aquestes garanties judicials a les dones que usen el burka -que aquí no ho fa servir cap-, fins que algú presenti una denúncia per demostrar que està sent obligada i pressionada? Resulta que una dona sotmesa a la prostitució, explotada per un grup de proxenetes, no pot ser protegida si no presenta una denúncia, però si una dona fa servir un burka, cal actuar contra ella.

També parlen de seguretat. Però, quan, per raons de seguretat, una autoritat de l'Estat ha d'identificar una persona, li pot exigir que es descobreix la cara, aplicant les lleis vigents. I, a aquests efectes, és exactament igual que porti un burka, un casc de motorista, unes ulleres de sol, una gorra, un vel de monja o una disfressa de carnaval.

Llavors, per què relacionar el burka amb la seguretat pública? Doncs simplement, per utilitzar el racisme, la xenofòbia i la discriminació amb l'objectiu de guanyar vots. I per guanyar vots, als nostres polítics els importa un cogombre passar-se per l'arc del triomf les garanties judicials, els drets humans, la llibertat i la dignitat de la dona.

Ara resulta que a Catalunya, quan s'està demostrant que autoritats públiques de tots els nivells i estaments han col·laborat en pràctiques corruptes amb els diners de tots els ciutadans, en casos com el de Pretòria o el del Palau de la Música. Quan els ciutadans estan estupefactes davant la profunditat del forat que la corrupció ha fet en les institucions, els partits polítics i la societat de Catalunya. Quan està quedant clar que la corrupció és l'àmbit natural del conegut com l'oasi català, ara resulta que el problema és... que una dona es cobreixi la cara amb un vel.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1610
3
Comentaris afegits 
josepxicot (barcelona) 30-06-2010 - 17:19
No sols sha de prohibir,sha de declarar il-legal lIslam,ja que no es homologable,si us plau lletgir el Cor.resten ms comentaris.PxC si Deu vol sortir amb fora al Par lament i far que surti una llei que prohibeixi aquesta religi totalitaria.
La pocilga humana (Barcelona) 29-06-2010 - 16:30
I a sobre, quan dius coses com les que acaba d'afirmar el cronista et tracten de pijoprogre, imbcil multiculti, demagog, i coses que m'estalvio. Per que en aquesta Pocilga Humana dominen els porcs ultraliberals, que fan negoci amb tot, inclosos els burka
Tim (Bcn) 28-06-2010 - 07:33
Yo tampoco prohibira el burka... en Carnaval.
TORNAR