e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 de Maig de 2012

Catalunya policial

Les autoritats democràtiques estan alertant de la possibilitat que, en aquests temps de greu crisi econòmica, es reforcin les alternatives d'extrema dreta. La realitat és que aquest reforçament no cal perquè, en alguns casos, són les autoritats democràtiques les que utilitzen els mètodes de l'extrema dreta.

És el cas de la direcció política de la policia a Catalunya. A partir d'una obsessió repressiva malaltissa, pròpia de règims totalitaris, s'estan utilitzant els sistemes característics del totalitarisme, prescindint de les garanties i els drets que formen part de la tradició democràtica.

El Govern de la Generalitat està vulnerant les garanties jurídiques democràtiques quan pretén implantar les identificacions preventives als carrers, cosa que no només va contra els drets individuals, sinó que contribueix a crear una atmosfera i un ambient repressius i totalitaris.

Els gestors polítics del departament d'Interior de la Generalitat pretenen a més impulsar reformes de les lleis penals per endurir la repressió, restringir les llibertats i drets individuals democràtics i vulnerar les garanties constitucionals.

En aquesta línia, les autoritats catalanes, ben recolzades per les espanyoles, volen eliminar radicalment qualsevol intent de protesta, de qüestionament del pensament únic, de rebuig a la repressió indiscriminada i de denúncia de la vulneració dels drets socials, polítics i jurídics.

L'obsessió per l'ordre imposat per la força, per la violència de l'administració, ha arribat així a un punt que iguala la política repressiva de la Generalitat a la que van aplicar règims de trist i funesta memòria: la implantació del sistema de la delació.

Aquesta mentalitat totalitària ja no es conforma amb la repressió física als carrers. Ara pretén corrompre les ments. Segur que el departament d'Interior s'ha inspirat als manuals d'instruccions de la sinistra Stasi, que va convertir en delators milers de ciutadans de l'extinta RDA.

La difusió per internet de fotos de ciutadans sense cap cobertura jurídica i sense garanties judicials, per provocar la delació, porta el deliri repressiu del Govern de la Generalitat a cotes absolutament incompatibles amb el respecte als drets individuals de qualsevol sistema democràtic.

El fet que un ciutadà pugui veure difosa la seva imatge per internet sense que hagi estat imputat, jutjat ni condemnat per sentència ferma és una vulneració de les garanties i drets ciutadans que pot ser qualificada perfectament, sense exageració, de franquista.

Aquest esquema de mesures repressives i totalitàries s'aplica en el marc d'una política econòmica fonamentada a l'integrisme ultraliberal més salvatge. Es tracta de mesures econòmiques basades en el fonamentalisme neoconservador més reaccionari.

Així, es retallen els diners dedicats a polítiques socials per dedicar-los a pagar interessos financers als especuladors dels bons de deute públic i a finançar bancs en fallida per la seva ambició de beneficis. La repressió és policial i també econòmica, és a dir, és una repressió social.

Per tant, és absurd fer por amb l'extrema dreta. L'extrema dreta no ha de venir, perquè ja és aquí. Les polítiques econòmiques ultraliberals s'acompanyen de polítiques repressives contràries als drets i garanties individuals, utilitzant com a mètode repressiu la delació, és a dir, la corrupció de les ments i de les consciències.  

On és l'esperit obert, lliure i cosmopolita de Catalunya? On és la tradició llibertària, democràtica i antiautoritària de Catalunya? On és la Catalunya defensora dels drets humans, de la rebel·lió i la solidaritat? Perquè aquesta gent no és Catalunya.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
4145
1
Comentaris afegits 
anticonvergent (Cat) 02-05-2012 - 22:33
Quanta ra te sr Galeote. I quin fstic que fa CiU.
TORNAR