e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 d'Octubre de 2010

Catalunya, al marge

La remodelació del Govern espanyol no ha afectat Catalunya. Abans d'aquests canvis, Catalunya no tenia cap incidència a l'Executiu de Zapatero, i després dels canvis, Catalunya no té cap incidència. Està al marge.

No té cap incidència perquè seria una broma pesada afirmar que la presència de Carme Chacón -una dirigent del PSC que encaixa perfectament a l'esquema del nacionalisme espanyolista- té alguna incidència en aquest Govern central.

El nou home fort és Alfredo Pérez Rubalcaba, un buròcrata sense ideologia i que sempre ha tingut el poder com el seu únic objectiu. A aquest professional del poder, que durant força anys va mentir descaradament com a portaveu governamental sobre l'existència dels GAL, només li interessa Catalunya si beneficia els seus interessos.

El segon home fort és Ramón Jáuregui, un jacobí que va tenir com a missió fonamental durant diversos anys mantenir l'actuació repressiva del PSOE contra l'independentisme basc, i impedir qualsevol possibilitat de llibertat als sectors de l'esquerra abertzale.

A partir d'aquí, no hi ha res de nou. Els canvis són canvis de cromos que provoquen, com és lògic, que militants socialistes estiguin al capdavant de ministeris sense tenir ni capacitat, ni formació, ni experiència, ni preparació per dirigir aquests deparaments.

A més, aquesta remodelació s'està presentant mitjançant dos fraus gegantins. Un és afirmar que és la renovació. És surrealista que es qualifiqui de renovació posar com a home fort d'un govern un polític com Rubalcaba, amb una llarga trajectòria a les clevegueres més fosques i brutes del poder socialista.

El segon gran frau és assegurar, com assegura Zapatero, que són canvis per aplicar una nova política econòmica dirigida a lluitar contra la crisi. Llavors, per què segueix com a vicepresidenta segona i ministra d'Economia una ultraliberal com Elena Salgado, que ha dirigit -presumptament- la política econòmica fins ara? On és el canvi?

¿I Catalunya? Totalment al marge. Potser és el millor. En qualsevol cas, la societat catalana hauria de prescindir ja d'un altre frau que dura des de fa molts anys, consistent a dir que el PSC representa Catalunya a Madrid. No diguem ximpleries idioteses, si us plau.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1720
2
Comentaris afegits 
Ddac (Blanes) 28-10-2010 - 08:27
Benvingut a l'independentisme, Galeote. Llstima que insisteixis a malbaratar el teu temps parlant en clau de poltica espanyola, o sigui hispanocntrica. Ens s del tot estril. No ens mena enlloc. La pedagogia, a casa i de casa.
Santiago F. (Barcelona) 26-10-2010 - 21:54
Felicidades Antonio por tu artculo !!! Bravo !!!
TORNAR