e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Maig de 2009

"Catalanista i d'esquerres"

Un dels majors problemes de la política en aquests moments és l'obsessió de quasi tots els polítics per aparentar que són el que realment no són. Sol passar en la suposada esquerra. Hi ha molts dirigents polítics que diuen que són d'esquerres, i fan tot el contrari de les coses que faria l'esquerra. I això desconcerta el ciutadà, i a més és un frau polític, un engany.

El problema el tenim plantejat aquí mateix, a Catalunya. El Govern de la Generalitat, amb tres partits que diuen que són d'esquerres, es va qualificar en el moment en què es va constituir com un Govern "catalanista i d'esquerres". Res a dir sobre el qualificatiu de "catalanistes". El problema està en l'expressió "d'esquerres".

¿"D'esquerres"? Aquest Govern ha decidit fa molt pocs dies lliurar diners públics, els diners que paguem entre tots, els impostos, com a subvenció per comprar cotxes de luxe. Aquest Govern "d'esquerres" dóna diners perquè es comprin cotxes de fins a 50.000 euros.

Una altra mesura, cal suposar que també és "d'esquerres", és treure el límit de la contaminació que produeixen els cotxes que subvencionen. És a dir, que aquests esquerrans del Govern de la Generalitat, tan ecologistes, donen diners per comprar cotxes de luxe (¿o no és de luxe un cotxe de 50.000 euros?) I sense límit de contaminació.

No acaba amb això l'actuació d'aquest Govern "d'esquerres". Han fet un projecte de llei d'educació que amplia la concessió de subvencions, és a dir, el lliurament de diners públics, als col·legis privats. O sigui, que aquesta gent, tan "d'esquerres", li donen els diners de tots als col·legis religiosos.

A més, són tan progressistes que subvencionen col·legis privats que separen els nens en funció del sexe. No sembla molt progressista, però potser sigui una nova forma d'entendre la manera de fomentar la igualtat entre dones i homes. Potser.

Per descomptat, aquests esquerrans no han dit ni una paraula quan el partit germà, el PSOE, que governa a Madrid, s'ha dedicat a lliurar milers de milions als banquers perquè tornin a organitzar una altra crisi els propers anys. I després diuen que no tenen diners per reforçar la cobertura de l'atur.

Aquí, a Catalunya, el nostre Govern "d'esquerres" llança de forma periòdica el globus sonda del copagament. És a dir, que es pagui per l'assistència sanitària pública. Parlant amb més claredat: obren la porta a la privatització de la sanitat pública. Després d'haver lliurat l'ensenyament públic a la patronal de l'escola privada.

Hi ha altres coses que els nostres governants "d'esquerres" diuen però no aclareixen. A què es refereixen quan parlen de "augmentar la competitivitat"? Què són "les reformes estructurals"? Què és la "reforma del mercat de treball"? Seria bo que ho aclareix, no? Sobretot, perquè són "d'esquerres".

Aquesta gent, està més a prop dels banquers o dels pobres, dels aturats sense subsidi? Aquesta gent, prefereix reunir-se amb el propietari d'una empresa o amb algú dels centenars d'empleats que aquest empresari ha acomiadat? Aquesta gent, prefereix les moquetes dels salons de la patronal o els locals sindicals? Aquesta gent, prefereix donar-li el diner públic als col·legis religiosos o als ajuntaments perquè facin més guarderies públiques? Vostès, què creuen?

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1894
3
Comentaris afegits 
Andreu (Barcelona) 31-05-2009 - 20:33
"Catalanista i d'esquerres"?... Doncs igual que all de "El pensamiento navarro", s materialment impossible.
Hayek (Barcelona) 02-06-2009 - 11:56
Galeote, exemples molt pobres per dir que no s un govern d'esquerres. ES UN GOVERN D'ESQUERRES PEL CARACTER MARCADAMENT RECAPTATORI D'IMPOSTOS i DE DESPILFARRAMENT SOCIAL (on estan els serveis pblics que funcionen???). A mi m'esclafen a impostos
Kropotkin (Vic) 02-06-2009 - 10:26
Eso de ser catalanista y de izquierdas es como ser nazi y democrata convencido. Deberian buscar un slogan un poco menos chapuzas... Los catalanistas son de derechas o de extrema derecha, no hay mas opciones...
TORNAR