e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Març de 2010

L'ambient és de final de règim. Aquesta història del tripartit ha acabat i ja només s'espera que les pròximes eleccions aclareixin les xifres i els percentatges que propiciaran un canvi al Govern de la Generalitat.

Bé. Un canvi no. Un relleu. Un simple relleu. Perquè, de fet, canviaran les persones, els gestors, els amics, els amics dels amics i els clients. El negoci no canvia, el negoci és el mateix.

En qualsevol cas, ja hi ha molts preocupats pel seu futur. S'acaben els alts sous públics, els despatxos amb moqueta, els cotxes oficials, les targetes Visa or i tots els privilegis del poder.

Ara arriben les presses. Ara és quan podrem veure sospitoses adjudicacions de negocis. Ara és quan els amics, i els amics dels amics, exigeixen als gestors que es donin pressa, que vénen els altres.

Adjudicacions multimilionàries, subvencions, blindatges de contractes... Hi ha molta pressa. El negoci s'acaba i s'ha de treure tot el que es pugui treure. D'aquí a uns mesos ja serà tard.

A més, cal actuar amb cura. Amb molta cura. No s'han de deixar moltes pistes. Els que vénen no aixecaran les catifes -gos no menja gos-, però és millor actuar amb cura. Perquè mai se sap. Potser algú imbècil fa alguna auditoria...

Tampoc cal exagerar, perquè aquests que vénen són, més o menys, de la mateixa corda, del mateix negoci. Però han de complir amb gent diferent, han de pagar d'altres favors i han de fer els seus propis negocis. Per tant, compte, molt de compte.

Estem en aquest moment en que fins i tot alguns destacats propagandistes i publicistes del règim comencen a dir que el negoci s'ha acabat. En realitat, estan dient que ja ha arribat el moment de marxar. Estan avisant.

El negoci canvia de mans. De fet, és la mateixa classe social, la mateixa gent. Però hi ha que jugar aquesta estupidesa del joc democràtic, i canviar els gestors. Tothom té dret a omplir-se les butxaques.

En qualsevol cas, aquests que estan ara se'n van. No haurien de queixar-se. Han estat molts anys de negoci, de repartir-se els diners públics, d'enganyar la gent. Tanmateix, es queixen. Volen més. Però ara vénen els altres. Adéu, tripartit. Fins una altra.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2020
1
Comentaris afegits 
Josep Maria (Camp de Tarragona) 23-03-2010 - 18:27
Una anàlisi molt encertada, per desgràcia nostra. Llàstima que estigui escrita en CATANYOL, estaria bé que et busquessis un bon corrector.
TORNAR