e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Març del 2010

Adéu, tripartit

L'ambient és de final de règim. Aquesta història del tripartit ha acabat i ja només s'espera que les pròximes eleccions aclareixin les xifres i els percentatges que propiciaran un canvi al Govern de la Generalitat.

Bé. Un canvi no. Un relleu. Un simple relleu. Perquè, de fet, canviaran les persones, els gestors, els amics, els amics dels amics i els clients. El negoci no canvia, el negoci és el mateix.

En qualsevol cas, ja hi ha molts preocupats pel seu futur. S'acaben els alts sous públics, els despatxos amb moqueta, els cotxes oficials, les targetes Visa or i tots els privilegis del poder.

Ara arriben les presses. Ara és quan podrem veure sospitoses adjudicacions de negocis. Ara és quan els amics, i els amics dels amics, exigeixen als gestors que es donin pressa, que vénen els altres.

Adjudicacions multimilionàries, subvencions, blindatges de...

Continuar llegint...

12 de Març del 2010

País de opereta

La verdad es que, dicho sea sin la más mínima intención de faltar el respeto al país o a sus instituciones, hay que admitir que estamos gobernados por una estructura, por un montaje, por un tinglado, que se parece mucho al camarote de los hermanos Marx.

Aquí se va tirando, se va viviendo, con una cierta apariencia de normalidad. Mientras no ocurra nada inesperado, claro. Mientras todo se desarrolle según lo previsto, según lo normal, y según lo que suele entenderse por habitual y rutinario.

Pero, en cuanto ocurre algo inesperado, imprevisto, aparece el camarote de los Marx. Y ya estamos en el follón, en la carajera, en el lío. Ya sea un incendio, un apagón, un temporal de viento, una nevada o cualquier cosa. En cuanto ocurre algo que no está dentro de los programas, el caos.

Cuando hay un incendio, los bomberos, cuya profesionalidad es indudable, tienen que someterse a...

Continuar llegint...

05 de Març del 2010

¿Les paraules maten?

El dirigent abertzale Arnaldo Otegi ha estat condemnat per l'Audiència Nacional a dos anys de presó per un delicte que l'Estat espanyol s'ha inventat, enaltiment del terrorisme. Una cosa semblant està passant amb Iñaki de Juana Chaos, pendent d'extradició per ser jutjat per l'Audiència Nacional també per enaltiment del terrorisme.

L'enaltiment del terrorisme és una figura delictiva creada ad hoc per a que els jutges ho apliquin a qui considerin convenient i quan considerin convenient. De fet, no són els jutges, sinó l'autoritat política, perquè els jutges són mers executors de les decisions dels polítics i dels seus partits.

Aquesta figura delictiva no reuneix els mínims requisits de garanties jurídiques existents en un Estat de dret. És un delicte que serveix per condemnar l'emissió d'opinions. És un delicte que...

Continuar llegint...