e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 d'Agost del 2009

Els 'èxits' del tripartit

El Govern tripartit català s'ha fonamentat en dues qüestions que ha convertit, de forma propagandística, en els seus principals èxits. Un n'és el nou model de finançament, i l'altre n'és l'Estatut.

El finançament ha estat objecte d'una de les majors campanyes publicitàries que es recorda en la història de Catalunya. D'aquesta manera s'ha convertit en èxit un monumental fracàs. Mitjançant aquesta campanya de manipulació, que ha estat un autèntic frau, s'ha intentat donar la imatge que aquest sistema implica grans beneficis.
 
D'entrada, el primer benefici és que la Generalitat haurà de tornar diners a l'administració espanyola. El sistema es fonamenta en els ingressos tributaris, i si aquests ingressos disminueixen, el sistema entra en números vermells.

Cada any, l'administració espanyola calcula...

Continuar llegint...

14 d'Agost del 2009

Llibertat de premsa

La darrera cacicada del Govern central amb la TDT de pagament és un reflex més dels opacs llaços d'interès existents entre el poder polític i les empreses de comunicació. El problema no s'ha de centrar en un grup concret, perquè la corrupció en aquest àmbit és general.

De fet, els que ara critiquen el Govern i el grup de comunicació que ha rebut els seus favors, porten llargs anys prosperant a costa dels beneficis del mateix partit que ara està al poder a l'Estat espanyol.

Passa exactament el mateix a les comunitats perifèriques. L'enllaç entre interessos financers, empresarials, polítics i informatius, entre els grups de comunicació, el poder, els partits i les institucions és tot un exemple de corrupció política, econòmica i informativa.

En aquest aspecte, Catalunya és una de les comunitats que...

Continuar llegint...

07 d'Agost del 2009

Democracia de tercera

Desde aquí, desde las instituciones del Estado, desde los partidos, desde los periódicos, desde cualquier sitio, es habitual dar lecciones de democracia a otros estados. Se analizan las elecciones de Irán, o de Venezuela, por poner dos casos, y se decide que no son democráticas, no son como aquí, donde parece residir el paraíso de las esencias democráticas.

Eso de la paja en el ojo ajeno y la viga en el propio parece que no existe para nosotros. Nos dedicamos a dar lecciones, desde la supuesta superioridad de un país, éste, que es el no va más de la democracia, de los derechos humanos, del pacifismo, del progresismo y de todo eso.

Habría que tener más prudencia. Por ejemplo, uno de los principios fundamentales de esa democracia que exigimos a los demás con la furia del converso, la división de poderes, se convierte en el Estado español -incluidas todas las...

Continuar llegint...