e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Maig del 2009

"Catalanista i d'esquerres"

Un dels majors problemes de la política en aquests moments és l'obsessió de quasi tots els polítics per aparentar que són el que realment no són. Sol passar en la suposada esquerra. Hi ha molts dirigents polítics que diuen que són d'esquerres, i fan tot el contrari de les coses que faria l'esquerra. I això desconcerta el ciutadà, i a més és un frau polític, un engany.

El problema el tenim plantejat aquí mateix, a Catalunya. El Govern de la Generalitat, amb tres partits que diuen que són d'esquerres, es va qualificar en el moment en què es va constituir com un Govern "catalanista i d'esquerres". Res a dir sobre el qualificatiu de "catalanistes". El problema està en l'expressió "d'esquerres".

¿"D'esquerres"? Aquest Govern ha decidit fa molt pocs dies lliurar diners públics, els diners que...

Continuar llegint...

22 de Maig del 2009

¿Europa?

Las elecciones europeas, cuya campaña comenzó hace días,  son otro ejemplo de gran fraude colectivo, de estafa, de engaño. Otra vez pretenden que los ciudadanos otorguen una inexistente validez democrática a un engendro creado por un grupo de burócratas y conocido como la Unión Europea.

Todo esto es un puro invento, un tinglado. Europa, o el Mercado Común, como se decía antes -en un sorprendente gesto de sinceridad-, o la Unión Europea, es simplemente un conjunto de normas para que las multinacionales y los bancos puedan repartirse el mercado europeo de forma útil para sus cuentas de beneficios.

Los grandes ideólogos del europeísmo son los que han dado una apariencia de dignidad, decencia y democracia a lo que únicamente es un negocio. Un gran negocio que se mantiene a costa de los ciudadanos europeos, que además tienen que votar para que los...

Continuar llegint...

15 de Maig del 2009

La xiulada de Mestalla

D'entrada, sembla que el fet que uns ciutadans protagonitzin una xiulada a uns reis i a un himne a un estadi de futbol no hauria d'originar una polèmica de les proporcions que està assolint allò que va passar a Mestalla a la final de la copa de futbol

Però l'existència d'aquesta desproporcionada polèmica demostra que aquí, en aquest Estat, hi ha més problemes del que oficialment s'admet. Aquí passen coses que molts pretenen amagar, ignorar i manipular.

I el que passa és que a Euskadi ia Catalunya hi ha molta gent -més de la que molts creuen- que no estan d'acord amb que Euskadi i Catalunya formen part de l'Estat espanyol. I els reis i l'himne són símbols d'aquest Estat.

Per tant, xiulen, protesten i mostren la seva disconformitat. Per a això fan servir un partit de futbol o qualsevol cosa que poden utilitzar, perquè normalment, fora de Catalunya i...

Continuar llegint...

08 de Maig del 2009

La independencia y las leyes

En Cataluña y en el País Vasco hay muchos partidos, colectivos, instituciones, entidades y ciudadanos que son partidarios de la independencia de ambas naciones respecto al Estado español. Hasta aquí, ningún problema.

Sin embargo, una parte de estos sectores, por motivaciones diversas, adopta posiciones difícilmente comprensibles en un sentido político y jurídico, e incluso desde el simple sentido común.

Estos sectores pretenden que la independencia de Euskadi y de Cataluña son posibles mediante el desarrollo de unos procesos que caben dentro de las vigentes leyes por las que se rige el Estado español.

No se trata ahora de tomar posición a favor o en contra de los procesos independentistas, sino de plantear si es o no viable desarrollar un proceso de ese tipo en el marco legal que marcan la constitución española y los estatutos de autonomía.
...

Continuar llegint...

01 de Maig del 2009

La CUP

En aquests moments, Esquerra Republicana de Catalunya intenta monopolitzar les opcions independentistes catalanes. És només un intent, perquè hi ha altres opcions i, a més, ERC es troba en un procés cada vegada més ràpid d'institucionalització. Cada vegada està més a prop de convertir-se en un partit simplement aferrat al poder a qualsevol preu, al marge d'ideologies.

ERC ha de deixar de ser percebut com el partit que representa l'independentisme català, i els ciutadans han d'assumir que la seva dinàmica és la d'un partit que, lamentablement, és molt possible que, fora de les poltrones del poder, ja no tingui cap identitat.

Ha arribat un moment en què Esquerra es mou en una contradicció permanent. La principal és proclamar-se independentista i ser responsable que un partit d'obediència espanyola -cada cop més espanyola- governi...

Continuar llegint...