e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Febrer del 2009

Dret i justícia

Aquests dies es parla molt de l'Estat de dret que, suposadament, és l'Estat espanyol. La polèmica judicial per l'operació contra l'entorn del PP, i la reacció del partit de Rajoy, han propiciat una autèntica pluja d'elogis a l'Estat de dret i d'exigències que sigui respectat.

Estat de dret? Independència judicial? Garanties jurídiques? Llibertat d'informació? Divisió de poders? Sistema democràtic? Llibertats? Aquests són els lemes que s'estan utilitzant aquests dies des d'un costat i des de l'altre.

-Estat de dret. Justament ara, al País Basc, s'ha deixat sense la possibilitat d'escollir els seus representants a un deu o dotze per cent de la població, que normalment vota a l'esquerra abertzale. És una manipulació i un falsejament de les eleccions a favor dels grans partits estatals. Això s'ha fet mitjançant l'aplicació de la...

Continuar llegint...

28 de Febrer del 2009

test

test

Continuar llegint...

20 de Febrer del 2009

El tripartito mete la mano en la caja

A esta historia de los informes falsos se le podría calificar de muchas maneras. Pero, en cualquier caso, hay una expresión que define muy claramente lo que está pasando. Y lo que está pasando es que el Gobierno tripartito catalán ha metido la mano en la caja.

Si no, ¿cómo podemos definir una actuación consistente en repartir dinero público a los amigos y a las entidades afines mediante el método de entregarles diversas -cuantiosas- cantidades como pago por unos informes que, además de ser inutiles si se hicieran, no se han hecho?

¿De qué estamos hablando? Pues de eso, de quedarse con el dinero que los contribuyentes, mediante el pago de sus impuestos, ponen en manos de los gobernantes, de los representantes de la soberanía popular -tiene gracia la expresión- para que se invierta en las necesidades de los ciudadanos.

A ver si nos explicamos. Usted...

Continuar llegint...

13 de Febrer del 2009

España 'cañí'

Como en los viejos tiempos. Como cuando a Franco le ponían los salmones en el anzuelo para hacerse la foto. La España del Lute. Las monterías de la crema del régimen. El Cordobés. Las coplas de la Piquer. El Real Madrid. El parte de Radio Nacional...

Por un momento, parecía que estábamos en eso. Otra vez. El ministro más integrista del régimen, en una montería andaluza con el juez del régimen, embarcados ambos en una ofensiva judicial contra la oposición, utilizando a la prensa afín y muy necesitada de ayuda financiera.

Y en los sumarios, en los periódicos y en los juzgados, el escándalo protagonizado por varios de los asistentes, hace ya algunos años, a una boda de tronío: la niña del presidente Aznar y un turbio personaje muy relacionado con este grupo de conseguidores.

A esa increíble boda fue la flor...

Continuar llegint...

05 de Febrer del 2009

I els sindicats?

La profunditat de la crisi econòmica i les seves especials característiques estan posant de manifest, una altra vegada, que els sindicats són una peça molt important pel manteniment d'aquest sistema social. Per als qui encara tenen alguna confiança en aquestes organitzacions, la decepció és tremenda.

A què esperen aquests sindicats per fer o dir alguna cosa en contra del que està ocorrent? Estan disposats a empassar-se aquesta humiliació que el desenvolupament de la crisi suposa per a totes les capes de la població, excepte per als més privilegiats?

L'ambició i la pràctica del frau pels rics ha tornat a provocar un atur massiu, un augment de les borses de misèria i un horitzó sense esperança per a molts. Mentre, els bancs continuen anunciant grans beneficis i a més hi presumeixen.

I els sindicats? Els sindicats parlen de...

Continuar llegint...