e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Maig de 2011

La campanya electoral ha iniciat la recta final, l'activitat dels caps de llista s'incrementa notòriament i afloren amb intensitat les crítiques als adversaris. Algunes vegades, afortunadament poques, es mou el fantasma de la por "del què podria passar" si guanyen els altres, quan l'estratègia hauria de ser la d'explicar convincentment què "passarà si guanyem nosaltres". El debat nosaltres - els altres, s'hauria de fomentar amb l'anàlisi i el contrast de les propostes que configuren el programa electoral. Uns programes que segons m'expliquen alguns sociòlegs de reconegut prestigi, són poc llegits i coneguts, inclús per aquells amb un compromís explícit i explicitat en el debat i la confrontació. Però ja sabem que és més fàcil destruir des de la demagògia que construir des de les idees, la iniciativa i el consens.

Construir un ecosistema on es pugui desenvolupar una intensa activitat econòmica esdevé avui cabdal ja que l'atur és el resultat de l'enorme destrucció de llocs de treball i empreses que hem sofert en els darrers 2 anys. Generar ocupació esdevé tant prioritari com reduir despeses i incrementar l'eficiència, aquest és un fet inqüestionable i compartit per les forces polítiques tal com s'evidencia en els seus missatges i programes. Ara bé, el que no és compartit és com fer-ho, ja que alguns afirmen "crearem llocs de treball" i altres diuen "facilitarem la iniciativa", i difícilment expliquen en quin tipus d'activitats, o en quins sectors s'actuarà preferencialment.

Al meu entendre les Administracions poden fer molt per facilitar la creació de llocs de treball, i tindrien que focalitzar la seva actuació en la indústria, aprenent d'alguns municipis que ho fan i que conec bé. En la indústria que ja ha evidenciat i continua evidenciant la seva capacitat exportadora, també en aquelles altres amb capacitat d'iniciar les exportacions, i a la vegada posar especial èmfasi en facilitar les iniciatives dels emprenedors amb projectes d'empreses industrials, ja que són les indústries existents i les noves les úniques amb capacitat de generar llocs de treball de forma intensiva.

No podem dubtar que el país té empenta, iniciativa i voluntat de sortir del pou en el que ens trobem. Tenim industrials amb capacitat i que actuen amb consciència que cal innovar en un entorn complex i contínuament accelerat.  Ahir ho vaig poder comprovar un cop més, va ser al Gremi de Fabricants de Sabadell en una sessió de treball conduïda pel Dr. Canivell, en el marc del cicle de seminaris encaminats a que les empreses industrials guanyin productivitat i competitivitat.

Però perquè els esforços i la capacitat emprenedora dels industrials es tradueixi en ocupació, cal configurar un bon ecosistema. Aquell en el que respectant el medi ambient es valora el talent i la capacitat de les persones, es configuren equips humans amb vocació internacional, i es disposa d'una reglamentació incentivadora quant a l'emprenedoria.

És en aquest context que el proper diumenge exercirem l'acte suprem de la democràcia que és votar. Escollirem els nous equips de govern dels nostres municipis en uns moments claus. Estem en la pista iniciant tímidament el vol de la recuperació econòmica, necessitem bons pilots i tripulació  experta i experimentada que possibiliti l'enlairament i condueixi la nau cap un futur millor, que no vol dir altre cosa que ocupació i progrés econòmic i social. Un desafiament que requereix la col·laboració de tots i que ens obliga a revisar amb deteniment els programes electorals i actuar en conseqüència a les urnes.

Antoni Garrell i Guiu
Sabadell 17 de Maig 2011

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
4533
3
Comentaris afegits 
Josep Barril (Sabadell) 20-05-2011 - 21:31
Et vull creure i admiro el teu entusiasme, però sòc escèptic amb els resultats de les urnes, les concentracions actuals de la gent que son el futur, mostren el desencís, fruit de l'engany del sistema polìtic i financer actual.
Marià Brunet Mauri (Sabadell) 20-05-2011 - 20:42
Benvolgut Antoni, completament d'acord pero com diu en Jordi Villa, a on escollim si no son capaços de fer cumplir les normès que els hi han indicat per aquesta nit, perque estan espantats, no saben com acavarà. VOT EN BLANC!!!!!
Jordi Villà (Barcelona) 20-05-2011 - 09:31
Benvolgut Antoni, tens raó, ens cal escollir bé. El problema és que no hi ha res on escollir. Per tant només ens queda votar en blanc. No crec que hi hagi massa diferència entre el que faran uns o els altres els propers anys. Estan collats i ho saben.
TORNAR