e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 de Juliol de 2008

El diumenge finalitzà el  XV congrés de Convergència amb un missatge del seu secretari general, Artur Mas, amb clau de país, cridant a fugir del individualisme per posar Catalunya, i els interessos col·lectius, com eix vertebrador dels projectes i l'esforç per afrontar les amenaces pròpies de les societats avançades que afecten al "sistema productiu, a l'estat del benestar i a la identitat". Unes paraules plenes del realisme que ha d'impregnar a tot polític i que són bàsiques per activar les energies i mirar més enllà.  Probablement molts dels congressistes  tindran la sensació dels deures fets i traçat el full de ruta, alguns altres posaran la mirada en la successió d'Artur Mas que, coherent amb la necessària limitació de mandats com element de renovació i vitalitat, va  anunciar que era el darrer cop que optava a la secretaria general. Però, molts ciutadans que hem seguit el congrés per la premsa  ens quedem amb  una de les afirmacions del propi Mas: "la diversitat es una riquesa però la dispersió una debilitat",  ja que són precisament les debilitats les que impedeixen afrontar les dificultats en els moments que són requerides ‘urgents'  actuacions.

El congrés finalitzà el mateix dia en que El País publicà un sondeig de Metroscopia, en el qual es constata la percepció de molts ciutadans que l'economia espanyola està immersa en una greu crisi, més greu que les precedents, que les coses podent empitjorar i que el govern de l'Estat no sap com afrontar-la, sembla lligat tant per la negació dels fets i els ancoratges a actituds i arguments del passat, com per la manca de coratge per assumir els indispensables riscos que comporta l'acció de govern. Una percepció de manca d'acció i propostes que posen en evidència, no sols les enquestes i els sondejos que es publiquen, sinó també en veure com les organitzacions empresarials i socials, basant-se en les dades, efectuen propostes per minimitzar els impactes de la situació i sortir no debilitats, per no dir enfortits, de la mateixa.

Malauradament  el govern de Madrid sembla està mancat d'idees, atrapat en la inacció pròpia de la incertesa, mentre la situació es degrada a pesar de l'empenta del teixit productiu i el seny dels ciutadans ajustant-se a la nova realitat. Però mentre tots mirem cap a Madrid, no podem oblidar la responsabilitat del nostre govern, que malgrat les seves limitacions no hauria de defugir de la responsabilitat i, tot considerant  la seva manca de competències i recursos, hauria d'assumir el lideratge que la ciutadania reclama, ja que és l'hora de gestionar amb valentia i lideratge. I és en aquest context on la Generalitat hauria d'assumir la seva plena responsabilitat i reclamar que no es continuï perdent el temps.

Aquesta crida a l'acció que demanem els ciutadans va adreçada al Govern per la seva responsabilitat  inherent al mandat democràtic, i també a l'oposició que en aquets casos no sols ha d'actuar com a fiscalitzador de la tasca del executiu, sinó com a revulsiu per trencar  la inacció governamental, tot garantint que el present no empitjori i el futur no es malversi.

Caldria reclamar que, amb independència de la responsabilitat del govern del Sr. Rodríguez Zapatero, el govern català assumeixi lideratge i actuï amb decisió, i en aquesta exigència l'oposició té molt a fer, especialment Convergència com principal partit de l'oposició i que aspira "al ple reconeixement nacional i a la plena i completa sobirania de Catalunya". Cal actuar des d'una oposició en positiu, però redoblant els esforços per exigir que des de Catalunya es deixi de mirar a Madrid, esperant les solucions que no arriben. Una exigència materialitzada en un seguiment continuat del govern i una acció decidida de propostes al govern per forçar, tot facilitant, la seva acció.

En definitiva, encara que l'estiu truca a la porta, i les vacances estiguin guanyades, és hora de seguir treballant, els ciutadans, el govern i la oposició,  ja que el demà no espera i el camí es llarg i complex, però està a l'abast dels qui tenen voluntat d'assolir-lo, i aquest és el cas dels que hem fet de Catalunya la nostra casa, i que volem ‘un país estimat per la gent de dins i respectat pels de fora".

Antoni Garrell Guiu
14 de juliol 2008

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2132
6
Comentaris afegits 
maria (reus) 20-07-2008 - 12:20
Endavant Artur!!!
Pep (Valls) 20-07-2008 - 12:18
Ara és el moment, Artur, sols un país catà i amb forces catalanes te sentit. No a les farces espanyolistes. Poca broma
Ignasi (Sabadell) 18-07-2008 - 13:02
Si volem que el govern Catala afronti el futur cal donar més competencies (com la vice-presidencia) al Sr. Antoni Castells conseller d'economia,ell si que pensa amb clau Catalana. Anim Sr. Castells!!
Frances (Barcelona) 17-07-2008 - 08:19
Vosté comenta que "hora de seguir treballant, els ciutadans, el govern i la oposició, ja que el demà no espera" sap qui treballa? els de sempre: el ciutadans; ja que dels politic quasi cap: en Castells o fa tambe en Mas i en Nadal o en Puig i poc mes
Germà (Barcelona) 16-07-2008 - 12:14
La situació escon0mica esta malament ja ni els socialistes ho amaguen, reclamar acició es necesari i efectuar-ho des d'una actitud en positiu es la via, en especial en els mitjans. Inclus en els diaris on la gent s'amaga amb seudoni, Gracies per fre-ho
TORNAR